Dlaczego warto wziąć udział w konkursie Złoty Karczoch?

Aktualności

Dlaczego warto wziąć udział w konkursie Złoty Karczoch?

Jeśli w Twojej restauracji królują wyjątkowe dania kuchni wegańskiej, znasz się na kuchni roślinnej, potrafisz przygotować i podać w sposób profesjonalny wegańskie danie główne i deser, to konkurs kulinarny Złoty Karczoch organizowany przez Gastrotargi SMAKKi 2024 wspólnie z Katarzyna Gubała jest idealną okazją, aby podzielić się swoją pasją do kuchni roślinnej z całą branżą HoReCa.

Celem tego konkursu jest wyróżnienie profesjonalistów, którzy serwują najlepsze dania w oparciu o składniki roślinne. Jeśli prowadzisz taki lokal lub jesteś w nim kucharzem lub szefem kuchni, to koniecznie zgłoś się już dzisiaj.

Dlaczego warto wziąć udział w konkursie Złoty Karczoch?

Nagrody to kilkudniowe staże u prestiżowych szefów i szefowych kuchni oraz przy okazji pobyty dla 2 osób w luksusowych hotelach! (Można na taki wyjazd zabrać osobę towarzyszącą).

Wartościowe nagrody od sponsorów!

Publikacja wywiadów ze zwycięzcami w prasie branżowej, czyli gastro fejm.

Prestiżowa nagroda dla Najlepszego Lokalu Vege, czyli sława dla miejsca, w którym pracujecie.

Możliwość promocji swojej restauracji i zdobycia nowych klientów.

W jury technicznym i degustacyjnym m.in.:

Katarzyna Gubała, wege ambasadorka targów, z kuchni roślinnej szkoli najlepszych kucharzy w branży,

Małgorzata Figarska, szefowa kuchni w Pałac Odrowążów***** i Hotel Manor House****

Krzysztof Łoboda, szef kuchni Hanza Pałac****

Arkadiusz Chwałek, szef kuchni Zamkowy Młyn***

Michał Fabiszewski, szef kuchni Sodexo Polska

Gerard Rytter, brand chef marek Develey, Kikkoman, Tabasco, Mutti

Robert Kopacz, szef kuchni Violife Professional Polska

Jak się zapisać?

Należy wypełnić formularz dostępny na https://smakki.pl/pl/konkurs/konkurs-kuchni-wege-zloty-karczoch/ i przesłać zdjęcie swojej potrawy oraz przepis na jej wykonanie.

Termin zgłoszeń upływa 25 stycznia.  Po zakończeniu terminu zgłoszeń, eksperci ocenią wszystkie zgłoszenia i wybiorą finalnych nominowanych.

Finał konkursu odbędzie się 20 marca w Warszawie podczas GastroTargów SMAKKi.

Regulamin