Costa Coffee: Pistacja oraz Matcha w wiosennym menu

Aktualności

Costa Coffee: Pistacja oraz Matcha w wiosennym menu

Wiosenna oferta Costa Coffee zaskakuje połączeniem smaków, w którym królują: pistacja, matcha, mango i marakuja. Dodatkowo wprowadzona została opcja coffee pairingu, czyli możliwości połączenia kawy z ulubioną przekąską.

Aromatyczne, ale jednocześnie orzeźwiające i świeże dania oraz napoje to podstawa wiosennej kuchni Costa Coffee. Wśród nowości znaleźć można smakowe kawy, owocowe słodkości oraz lekkie kanapki.

Wiosenna propozycja kaw od Costa Coffee zaskakuje różnorodnością i świeżym połączeniem. Całkowitą nowością w tegorocznej ofercie jest Pistachio Latte (delikatna, słodka i aromatyczna kawa z wyczuwalną wyraźną nutą pistacji, dodatkiem bitej śmietany i prażonych, kruszonych pistacji), Matcha Mango Caffè Latte (purée mango z dodatkiem syropu Green Tea Matcha, kawa  udekorowana jest bitą śmietaną i posypką z matchy). Jej odpowiednikiem na zimno jest kawa Matcha Mango Iced Caffè Latte z mleczną pianką zamiast bitej śmietany. Pozycja obowiązkowa  w menu Costa Coffee to kawa Salted Caramel Latte, w której dominuje smak słonego karmelu.

Tegoroczne menu rozszerzone zostało o ofertę świeżo wyciskanych soków premium, które składają się z samych naturalnych składników. Bazę soków stanowi sok ze świeżych pomarańczy, a dodatki to truskawki, wiśnie, ananas i mango oraz świeże liście szpinaku.

Po kampanii zimowej postanowiliśmy zrewolucjonizować ofertę wiosenną wzbogacając ją o bardzo unikalne, kolorowe i modne w tym sezonie smaki. Hitem naszej wiosennej oferty jest Pistachio Latte – aromatyczna kawa w której głównym bohaterem smaku jest pistacja – mówi Agnieszka Bobrukiewicz, Commercial Marketing Director Costa Coffee. W każdej kampanii staramy się też wprowadzać nowe limitowane pozycje, w których eksperymentujemy ze smakiem. Tak właśnie jest w przypadku Matcha Mango Caffè Latte: zdecydowaliśmy się na połączenie dwóch oryginalnych smakópurée z mango i matchy. W efekcie otrzymaliśmy świeże, wiosenne połączenie, które z radością i zaciekawieniem serwujemy naszym gościom – dodaje Bobrukiewicz.

Wśród słonych przekąsek pojawią się trzy nowe pozycje: Kanapka z pastą jajeczną, majonezem i szpinakiem oraz dwie opcje z mięsem w postaci Kanapki z szynką, ogórkiem konserwowym, grillowaną papryką, szpinakiem oraz majonezem. Dodatkowo – Quiche z kurczakiem z brokułami, suszonymi pomidorami i szpinakiem.

W Costa Coffee goście mają również możliwość skomponowania własnych zestawów. Dostępne są trzy zestawy ze świeżym wypiekiem, dowolnym ciastem lub nową kanapką. Każdy zestaw oprócz przekąski zawiera również dowolną kawę klasyczną.

W tym sezonie mocny nacisk kładziemy na trendy smakowe, wizualnie atrakcyjne kawy i coffee pairing, czyli możliwość połączenia kawy z jedzeniem: jak na przykład Matcha Mango Caffè Latte z torcikiem Matcha. To pozwala gościom na stworzenie idealnego zestawu. Dodatkowo wprowadzamy zestawy value z nową słoną ofertą – dodaje Agnieszka Bobrukiewicz. 

Wśród wiosennych deserów królować będzie Torcik Matcha z dodatkiem herbaty matcha z kremem z płatkami migdałów i nadzieniem cytrynowym. A także sernika brzoskwinia-marakuja na kruchym spodzie z nadzieniem o smaku marakui, wypełnionym po brzegi kawałkami brzoskwini.