Do 24 kwietnia potrwa festiwal popisowych menu w niemal 400 restauracjach w Polsce. Hasło tegorocznej odsłony wydarzenia brzmi: #FoodNewsGoodNews. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Trzydaniowe menu w każdej restauracji to opowieść o najnowszych trendach w gastronomii, odzwierciedlająca sukcesy i inspiracje szefów kuchni.

Wiosennej edycji RestaurantWeek towarzyszy festiwal śniadań na mieście – Breakfast Week. Menu śniadaniowe z festiwalową kawą na napoju roślinnym przygotowują nie tylko już dobrze znane miejsca, ale także warte uwagi restauracje do odkrycia m.in. Qrudo, Radiova, Ja_Brzoza, Ona i On oraz Bube Restauracja i Pizza.

Festiwal odbywa się w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku oraz na Warmii i Mazurach. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Udostępnij artykuł