Festiwal Pizza Week do 11 lutego

Aktualności

Festiwal Pizza Week do 11 lutego

Zimowa pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu. Jak więc zaspokoić towarzyskie i kulinarne potrzeby? Z rozwiązaniem przychodzi Pizza Week (24 stycznia-11 lutego), czyli Festiwal popisowej pizzy z dostawą organizowany przez Wolt i RestaurantClub. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Nie będzie zaskoczeniem, że to właśnie pizza jest najczęściej wybieraną kategorią w ramach food delivery w Polsce. Nie ma też bardziej popularnego dania, które jest zamawiane podczas spotkań towarzyskich czy domówek. Dlatego, bardzo cieszymy się z tego, że możemy współorganizować Pizza Week i umożliwić naszym użytkownikom wypróbowanie zupełnie nowych smaków i urozmaicenie zimowych spotkań w gronie najbliższych — mówi Krzysztof Dłużniewski Head of Marketing Wolt Polska.

Od 24 stycznia do 11 lutego mieszkańcy sześciu miast: Warszawy, Krakowa, Poznania, Gdańska, Gdyni i Wrocławia będą mogli skorzystać z Pizza Week, specjalnej oferty będącej efektem współpracy Wolt i Restaurant Club. Ponad 80 świetnych pizzerii przygotowało specjalne festiwalowe menu z dostawą do domu.

Coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy bardziej tradycyjnych połączeń, jak i poszukiwacze nowych smaków. Podczas Pizza Week można będzie więc zamówić pizze skomponowane m.in. z truflą, piklowanymi burakami, porchettą, czy szałwiową ricottą – wymienia pomysły biorących udział w Pizza Week restauracji Marcin Wawrzeń, country manager w RestaurantClub. I dodaje, że zwolennicy klasyki będą mogli cieszyć się ikonicznymi włoskimi dodatkami. Są to m.in. pomidory San Marzano, wspaniałe włoskie sery, takie jak Mozzarella Fior di Latte, Provolone, Taleggio czy Grana Padano, a także wędliny typu salsiccia, salami spianata, prosciutto cotto czy pikantna kalabryjska ‘Nduja. Pełna festiwalowa oferta znajduje się na pizzaweek.pl.

RestaurantClub.pl powstał z inicjatywy organizatorów największych festiwali restauracyjnych w Polsce i Europie (m.in. Restaurant Week, Fine Dining Week czy Gin Week). Na RestaurantClub.pl można odkrywać i rezerwować stoliki w najlepszych polskich restauracjach, a także dokonać wcześniejszej rezerwacji na zbliżający się Restaurant Week (13 marca-24 kwietnia), który odbędzie się pod hasłem #FoodNewsGoodNews.

Lista restauracji uczestniczących:

Kraków: Balletto, Ciao Bella, Ciao Ragazzi, EDEN w Żaczku, Fabryka Pizzy Józefa, Heca z Pieca, Il calzone, Konopnickiej 11, Kreska Mąki, Monkey Business, Nolio POP, The Pizza, The Pizza Nadwiślańska, To! Pizza,

Poznań: Restauracja Bar a Boo Poznań Taczaka, Cotto e Crudo, Festa Napoli, Meat Us Pizza by Meat Us, Pizza Boyz Poznań, Pizzaioli, Pizzeria Gallipoli, The Pizza Barańczaka, Tomasz i pomidory, Winogratka

Trójmiasto: Bergamo, Forno Rosa Pizza, Forza, Grazie Mille, Bistro Przymorze, Jack’s Pizza, Mea Pulpa, Na Okrągło, Ogniem i Piecem, Oliwa do Ognia – Wrzeszcz, Pizzeria Familia, Republika, Zajezdnia Pizza

Warszawa: Cucina Targówek, Czerwony Stefan Dereniowa, Czerwony Stefan Giełdowa, Forno Powiśle, Heritage Shop & Wine Mokotów, Heritage Chełmska, Heritage Plac Narutowicza, Heritage Powiśle, Hopito Pizza, LaPatata Miasteczko Wilanów, Locale Mokotów, Mystic Pizza Hajoty, Nonna Pizzeria, Papa Johns Górczewska, Papa Johns Kasprzaka, Papa Johns Ursynów, Papa Johns Postępu, Papa John’s Wileńska, Pasta i Basta, Pinsa – Miodowa, Pinsa – Modzelewskiego, Pinsa – Śniegockiej, Pinsa Francuska, Pinsa Krucza, Pizza Neapolka, Pizzeria di Maria, POLLYPIZZA, Quattro Formaggi, Sypka Mąka, Trattoria Flaminia, Tutto Pizza Due, Tutto Pizza Ochota, Włoski Strajk – Pizza Napoletana

Wrocław: Ale Piec, Brusco, Giro Pizza – Hala Świebodzki, Giro Pizza – Krakowska, Happy Little Truck, Kawałek Smaku, La Salle, Manufaktura Pizzy i Chleba Kościuszki, Manufaktura Pizzy i Chleba Wyspa Słodowa, Papa Johns Wrocław, Papa Johns Wrocław Nowowiejska, Passion Food, Pizza Kieliszki Butelki, Wrocławska Pizza.

Rezerwacje: https://PizzaWeek.pl
Termin Festiwalu: 24 – 11 lutego 2024