Naturalne kolory i faktury ręcznie wykonanej porcelany sprawiają, że dania mają niepowtarzalny urok. Idealnie dobrana zastawa ciekawie kontrastuje z dokładnie przemyślanymi składnikami dań.
Lubię klasyczne białe talerze. Wywodzę się z kuchni francuskiej i uważam, że ten klasyk zawsze się obroni. Bardzo ważne jest dopasowanie struktury talerza do produktu. Talerz musi być cichy w kontakcie ze sztućcami. Nie może wydawać dźwięków – piszczeć. Uderzając w niego delikatnie sztućcami powinniśmy usłyszeć melodyjny dźwięk. Jednak poza wyglądem, przy wyborze naczyń do gastronomii przede wszystkim trzeba brać pod uwagę ich jakość. Wielokrotnie używana, poddawana częstemu zmywaniu i wyparzaniu musi być trwała. Zawsze stawiam na najwyższą jakość, również jeśli chodzi o wybór porcelany.
PAWEŁ STAWICKI
Szef Kuchni restauracji Scoria w Bydgoszczy
Ambasador marki Lubiana