Ostatnia szansa na Festiwal Restaurant Week tylko do 12 listopada

Aktualności

Ostatnia szansa na Festiwal Restaurant Week tylko do 12 listopada

Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach pod hasłem #FoodSmellsGood trwa tylko do końca tygodnia. Rozbudzające zmysły, pachnące kompozycje trzydaniowego menu i cocktail dostępne są w festiwalowej cenie w niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Rezerwacje trwają na https://RestaurantWeek.pl/. Które restauracje warto odwiedzić w tej edycji? Sprawdźcie!

Zapachy Tajlandii w Śródmieściu Warszawy – Restauracja AHAAN

Przenieście się na ulice Tajlandii bez konieczności wyjazdu! Szefowie kuchni w Ahaan nie chodzą na kompromisy, używają tajskich sosów, tajskich przypraw i własnoręcznie robionych past. Kaeng Kiao Wan i Massaman Neua – już sama nazwa festiwalowych dań “pachnie” pysznym jedzeniem. Na talerzach czekają: tajskie bakłażany smażone z trawą cytrynową i krewetkami w zielonym curry z kremem kokosowym lub polik wołowy w kokosowym, ziemistym od prażonych przypraw curry z pieczonymi ziemniakami. Wszystko w cudownym aromatach tajskich przypraw!

Aromaty Meksyku nad polskim morzem? Tak! Tylko w Hola Tapas w Gdańsku

Kuchnia meksykańska to kuchnia pełna tradycyjnych technik i obrzędów kulinarnych  ,  to dzięki takiemu podejściu zapachy wręcz czarują od wejścia. Tak jest właśnie w Hola Tapas. Tacosy, ręcznie robione torrittle, aromatyczne grillowane boczniaki czy chille nagada z meksykańskim ryżem…to tylko część pozycji, które  dzięki staraniom wszystkich pokoleń kucharzy, zachowały autentyczne aromaty i pierwotne smaki tej kuchni!

Aromaty Azji w zaskakujących połączeniach smakowych – czyli Woo Thai we Wrocławiu

W Woo Thai odkryjecie prawdziwą Tajlandię. Tę autentyczną, zaskakującą, pełną zniewalających aromatów i wyjątkowych połączeń. W menu festiwalowym znajdziecie m.in. smażony korzeń lotosu z winogronem i pomidorkami koktajlowymi w domowym sosie curry lub smażony makaron jajeczny z chrupiącym boczkiem w sosie ostrygowym, z blanszowaną kapustą pak choi.

Dajcie się ponieść zapachom i smakom festiwalowego menu w okazyjnej cenie!

Restaurant Week jest propozycją dla wszystkich, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych restauracji nie martwiąc się o koszty. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych szefów w okazyjnej cenie. Menu jesiennej edycji zapiera dech w piersiach! Jest sezonowo i aromatycznie zgodnie z ideą #FoodSmelllsGood. W festiwalowych daniach można znaleźć zarówno sporo grzybów, jesiennych warzyw jak i szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs.

Festiwal odbywa się w największych regionach w Polsce: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku i na Warmii i Mazurach. Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Rozpocznijcie dzień dobrym śniadaniem! Idźcie na Breakfast Week!

Po wielkim sukcesie premierowej edycji powróciło największe wydarzenie w Polsce promujące jedzenie śniadań na mieście – Breakfast Week! Festiwal śniadań towarzyszy Restaurant Weekowi, Goście mają możliwość odkrywania śniadaniowych menu i kaw na napoju roślinnym Alpro w festiwalowej cenie.

Festiwalowe śniadania można rezerwować na stronie https://BreakfastWeek.pl w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście i we Wrocławiu. Breakfast Week, tak jak Restaurant Week, potrwa od 4 października do 12 listopada.

Najlepsze stoliki szybko znikają – do zobaczenia przy stole!

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ i https://BreakfastWeek.pl/   oraz https://app.rclb.pl

Termin Festiwalu: 04  października – 12 listopada 2023