W marcu rusza RestaurantWeek® edycja #FoodNewsGoodNews

Aktualności

W marcu rusza RestaurantWeek® edycja #FoodNewsGoodNews

Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją. W festiwalowej cenie spróbujemy autorskiego trzy daniowego menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały na RestaurantWeek.pl. 
Festiwal potrwa od 13 marca do 24 kwietnia. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

RestaurantWeek® – Wydanie Specjalne #FoodNewsGoodNews

Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia – sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu szefowie kuchni Już za chwilę wystartuje ogólnopolska kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwali kulinarno-towarzyskich w Polsce i w Europie.

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood – 137,000 Gości; #FoodSmellsGood – 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie. To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata – zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

Odkryj festiwalowe menu z pierwszych stron!

Festiwal RestaurantWeek® odbywa się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku oraz na Warmii i Mazurach. Premierowo w wiosennej edycji wystartował również w Bydgoszczy. Swoje popisowe menu przygotuje ponad 400 restauracji.

Termin Festiwalu: 13 marca – 24 kwietnia 2024

źródło: informacja prasowa Restaurant Week