Da Grasso, największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce, obchodzi swoje 28. urodziny. Firma rozpoczęła działalność 13 czerwca 1996 r., otwierając pierwszy lokal przy ulicy Piotrkowskiej w Łodzi. Od tamtej pory dynamicznie się rozwija.
Pizzerie Da Grasso to obecnie 184 lokale, działające w całej Polsce. Lokale sieci znajdują się zarówno w mniejszych miejscowościach, jak i dużych miastach, a sukcesywnie realizowana strategia rozwoju sprawia, że regularnie poszerza się liczba miejsc. Tym samym sieć nieustannie się rozwija, odpowiadając na potrzeby mieszkańców i tworząc dla nich interesujące miejsca spotkań przy wspólnym stole.
Cieszymy się, że nasza sieć rośnie w siłę i potwierdza swoją ważną pozycję na rynku gastronomicznym w Polsce. Wciąż chcemy jednak iść do przodu, dlatego intensywnie pracujemy nad otwarciem kolejnych restauracji. Do współpracy zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby rozpocząć wyjątkową przygodę biznesową przy wsparciu doświadczonego partnera. Poszukujemy osób zaangażowanych, otwartych na wiedzę i chętnych do nauki. W zamian oferujemy pełne wsparcie i pomoc na każdym etapie prowadzenia biznesu oraz dostęp do know-how sieci – mówi Mateusz Przygoński, manager działu ekspansji Da Grasso.
Kalendarium Da Grasso:
1996 r. – Da Grasso rozpoczęło swoją przygodę z serwowaniem pizzy, otwierając swój pierwszy lokal w centrum Łodzi.
2014 r. – z okazji 18-lecia na rynku, firma uruchomiła sprzedaż online, pozwalając klientom na wygodne zamawianie ulubionych dań z dowolnego miejsca, zwiększając dostępność i komfort korzystania z oferty pizzerii.
2023 r. – milowy krok w historii Da Grasso – dołączenie do międzynarodowego koncernu Orkla, zrzeszającego ponad 800 pizzerii.
2024 r. – sieć przeszła rebranding, który odświeżył jej wizerunek i lepiej dostosował ją do oczekiwań odbiorców. Firma zmieniła swoją komunikację wizualną, wprowadziła nowe logo i hasło przewodnie „Wszystko dobrze”, umacniając swoją pozycję nowoczesnej marki.