12 marca w hotelu Pięciu Dębów w Supraślu odbył się po raz drugi ogólnopolski konkurs kulinarny Smaki Podlasia. Pierwsze miejsce wywalczyła drużyna Szato Team z Białegostoku – Maciej Wiśniewski i Michał Prokuski.
Na drugim miejscu uplasował się zespół De Aldo Ristorante z Warszawy – Robert Biercewicz i Mariusz Bunia, a na trzecim restauracja Pocztowa 13 z Gorzowa Wielkopolskiego – Borys Sikorski i Michał Filipczuk. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie dania z otrzymanego Black Box.
W tym roku zmagania oceniało jury w składzie: Artur Zaskórski, Marcin Bożek, Sebastian Cichy, Bartosz Turowski, Daniel Jakubiec, Piotr Szczypior Szczygielski, Sławomir Miotek, Damian Sasinowski, Michał Arciszewski, Dawid Siniło, Krystian Sosnowki.
Organizatorem konkursu jest szef kuchni Artur Lenczewski.
Fot. Good Lookin Food Fotografia Kulinarna