Smaki Podlasia w Augustowie

Aktualności

Smaki Podlasia w Augustowie

9-11 października branża gastronomiczna spotka się w hotelu Oficerski Yacht Club w Augustowie, aby móc obserwować zmagania kucharzy, którzy spróbują dowieść, kto z nich jest mistrzem podlaskiej kuchni. Formuła konkursu to Black Box – zawodnicy do samego końca nie dowiedzą się, jakich produktów będą musieli użyć. – Punktacja była na tyle wyrównana, że nie mogliśmy odrzucić nikogo losowo, dlatego postanowiliśmy dać szansę zaprezentowania się aż 7 drużynom – mówi Artur Lenczewski, organizator konkursu.

Zakwalifikowane zespoły to: Bartek Alboszta i Paweł Polakowski (restauracja Regiment), Mateusz Kowalkowski i Piotr Kowalczyk (Pałac Warlity, Hotel Omega), Piotr Soroka i Maciej Wiśniewski (Nibble Warszawa, Make My Day), Tomasz Grota i Grzegorz Jabłoński (Fenomen by Łukasz Lewandowski), Kamil Rogoziński i Wiktoria Długosz (Hotel Felix, restauracja Nova), Łukasz Mularczyk i Daniel Aluchnia (Hotel Silver, restauracja Patio), Mateusz Cheda i Adam Łodej (Hotel Bińkowski, restauracja La Sora). Dodatkową atrakcją będzie „Starcie Gwiazd”, w którym udział wezmą Artur Lenczewski (organizator konkursu i właściciel restauracji Talerz Smaku), Joanna Brodzik (aktorka filmowa i teatralna, a także miłośniczka kuchni, autorka książki UMAMI) oraz Andrzej Polan (mistrz sztuki kulinarnej, właściciel restauracji Polana Smaków).