24 maja Poradnik Restauratora uczestniczył w I Spotkaniu Kulinarnym z marką Lubiana, którą Andrzej Polan nazwał „Prywatką z Lubianą”.

Interaktywne warsztaty w dwóch turach dla ok. 50 uczestników odbyły się w Akademii Kulinarnej Klimatex w Kołobrzegu. Prezentację prowadzili – Andrzej Polan, szef kuchni restauracji Polana Smaków w Warszawie i Paweł Stawicki, ambasador porcelany marki Lubiana, szef kuchni restauracji Scoria w Bydgoszczy. Podczas pokazu live cooking goście mogli m.in. nauczyć się sztuki plaitingu czyli jak pięknie prezentować dania na płótnie jakim jest porcelana.

Podawanie dań to współczesna sztuka. Kolorowe i wyszukane ekspozycje zachęcają gości do delektowania się smakiem, pobudzając ich kubki smakowe. Każdemu daniu, należy się najlepsza oprawa. Współczesna porcelana daje ogromne możliwości i zachęca do kulinarnych wariacji. Proponujemy dla swoich klientów różnorodne fasony, kształty i kolory wytrzymałych naczyń. Dzięki szerokiej ofercie, dania mogą być eksponowane w wyszukany sposób – zarówno na prostych i geometrycznych formach, jak i nieregularnych, kolorowych naczyniach. Kluczem do sukcesu jest otwartość na nowości i wyzbycie się strachu przed eksperymentami – mówi Mariusz Dydjow, Manager ds. Marki Lubiana.

Udostępnij artykuł