OSSKiC na Światowym Kongresie WorldChefs 2024

Aktualności

OSSKiC na Światowym Kongresie WorldChefs 2024

Od 21-25 października trwa Światowy Kongres WorldChefs 2024 w Singapurze. Delegacja Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni – Bartosz Peter, Michał Świerad, Mirosław Reszczyk i Jarosław Uściński  – uczestniczy w tym wydarzeniu.

Przed nami dni pełne inspiracji, wymiany doświadczeń i kulinarnych wyzwań na najwyższym światowym poziomie. Trzymajcie za nas kciuki, a my już nie możemy się doczekać, aby podzielić się z Wami relacją z tego niesamowitego wydarzenia – mówi Jarosław Uściński, prezes OSSKiC.

Worldchefs Congress & Expo skupia delegatów szefów kuchni i profesjonalistów z pięciu kontynentów, aby nawiązywać kontakty i poszerzać swoje więzi zawodowe. Program obejmuje prezentacje i warsztaty prowadzone przez czołowych ekspertów w branży, wpływowe programy edukacyjne, w tym Forum Edukatorów Worldchefs, specjalistyczne wydarzenia mające na celu podniesienie kwalifikacji kolejnego pokolenia szefów kuchni, takie jak Forum Młodych Szefów Kuchni Billa Gallaghera, konkurs kulinarny Global Chefs Challenge, międzynarodowe targi handlowe i różnorodne działania mające na celu wzmocnienie zarówno osobistej, jak i zawodowej sieci kontaktów.

W ciągu 96 lat historii Worldchefs Congress & Expo organizowano w 39 miastach na całym świecie.

Program

Fot. fb Jarek Uściński