Po miesiącach starannych prac nad recepturami i wielu eksperymentach smakowych, ORZO people-music-nature prezentuje kartę koktajli, jakiej jeszcze nie było.

Główną inspiracją nowego menu jest filozofia zero-waste i sustainability, które są ważnym elementem kreowania restauracji już od ponad trzech lat. ORZO people-music-nature chce skupić się na świadomym wykorzystaniu każdego składnika, aby ograniczyć marnowanie produktów do minimum.

Nowe menu barowe najzieleńszej sieci restauracji w Polsce to efekt wielomiesięcznej pracy całego zespołu pod przewodnictwem Marcina Kruka – triumfatora polskiej edycji najbardziej prestiżowego konkursu barmańskiego – World Class Bartender of the Year 2018 oraz laureata drugiego miejsca konkursu World Class Poland w 2017 roku. Jest on także finalistą globalnego konkursu World Class w Berlinie, barmanem i managerem barów z przeszło 10-letnim doświadczeniem oraz trenerem w kulinarnej szkole Ashanti w Łodzi. W swojej pracy kieruje się odkrywaniem nowych smaków i połączeń smakowych oraz budowaniem gościnnej atmosfery przy barze. Jest odpowiedzialny na zarządzanie barami ORZO people-music-nature.

W nowej karcie barowej każdy znajdzie coś dla siebie. Cała plejada klasycznych receptur została odświeżona i udoskonalona najnowszymi trendami barowymi. Amatorom koktajli wytrawnych ORZO Cocktail Bar oferuje Twist na Manhattanie – jednak w niezwykłej polskiej odsłonie z burakiem i kaszą gryczaną. Fani kwaśnych połączeń typu sour mogą oczekiwać wyjątkowej fuzji natki pietruszki z bananem. W zielonej restauracji nie zabraknie także pozycji lekko gazowanych – Marcin Kruk przygotował niepowtarzalny miks aromatu drewna palo santo ze smakiem słodkawej gruszki. Ponadto ORZO people-music-nature zabiera Gości w daleką podróż do Polinezji, a to za pośrednictwem koktajlu Tiki. Inspirowany kulturą wyspy Oceanu Spokojnego stanowi pewną formę ucieczki do ciepłych, wakacyjnych i egzotycznych wspomnień. Doświadczenie to wzmocnione jest dodatkowo specjalne stworzonym autorskim kubkiem do Tiki (Tiki Mug), który ORZO people-music-nature postanowiło nazwać Gaya, czyli Matka Ziemia. Sama receptura koktajlu została oparta na liściach pokrzywy shiso i likierze Hiszpańska Mucha, który został skomponowany przez Marcina Kruka w siostrzanej restauracji ORZO people-music-nature – El Botellón.

Udostępnij artykuł