Nowa restauracja w Browarach Warszawskich

Aktualności

Nowa restauracja w Browarach Warszawskich

Alma to nowa restauracja w Browarach Warszawskich, która łączy smaki Bałkanów i krajów Lewantu z tradycją gościnności i kulinarnej celebracji. Do ucztowania w dobrej atmosferze zachęca koncept meze, czyli zamawiania małych przystawek, którymi można dzielić się przy stole.

Bliskowschodnie meze, podobne do hiszpańskiego tapas, czy włoskiego antipasti to koncept, który zyskuje na popularności także w Polsce. Formuła polegająca na zamawianiu małych przystawek, którymi można dzielić się przy stole, zachęca do celebrowania posiłku w niezobowiązującej atmosferze.

Sekret Almy tkwi w bogactwie smaków zawartych w prostych daniach, przygotowanych z najlepszej jakości produktów. Z pewnością docenią ją osoby, które lubią spędzać czas w gronie przyjaciół, odkrywając nowe potrawy i zaskakujące kombinacje smaków. Kartę dań uzupełniliśmy wyjątkowym wyborem win oraz niepowtarzalnych, autorskich koktajli i deserów, których nie znajdziecie nigdzie indziej – mówi Eitan Doron, właściciel i szef kuchni restauracji Alma.

Browary Warszawskie trafiają w potrzeby zarówno tych, którzy tu mieszkają, pracują, a także tych, którzy lubią tu spędzać wolny czas. Koncept meze jest ciekawym urozmaiceniem naszej oferty barów, restauracji i kawiarni. Alma bez wątpienia przyciągnie gości świetną kuchnią, ale też ciekawym wnętrzem, urządzonym w nowoczesnym i niezobowiązującym stylu – komentuje Karolina Prędota-Krystek, head of Food and Beverage w Echo Investment.