Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru – zakwalifikowane drużyny

Aktualności

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru – zakwalifikowane drużyny

Znamy zespoły, które zakwalifikowały się do Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru. Mistrzostwa odbędą się trzeciego dnia targów Expo Sweet tj. we wtorek 27 lutego w Centrum Expo XXI w Warszawie. Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw nastąpi o godzinie 10.00. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Akita Ramen z Krakowa – Krystian Chlebowski i Marcin Wrona

Kaiser Patisserie ze Słupska – Paulina Dąbrowska i Vyacheslav Khimich

Hotel Hilton restauracja Mercato z Gdańska – Katarzyna Arendarczyk i Mateusz Fiszer

Słodkie Pasje Małgorzaty z Ławicy – Małgorzata Janasz  i Przemysław Skibiński

Restauracja Przystań&Marina z Wrocławia – Krzysztof Winkler i Beata Oblińska

Promo Catering by Wojciech Bednarek z Sokolnik – Wojciech i Lidia Bednarek.

Każdy zespół przygotowuje dwa zestawy po osiem sztuk identycznych deserów restauracyjnych a la carte. Pierwszy zestaw ośmiu deserów to desery wykonywane z dowolnym użyciem czekolady, bez żadnych innych ograniczeń.

Drugi zestaw ośmiu deserów musi mieć charakter deserów owocowych i musi być wykonany bez składników pochodzenia odzwierzęcego. Desery w ramach każdego zestawu muszą być identyczne, natomiast zestawy mogą się między sobą różnić dowolnie. Z każdego zestawu ośmiu deserów, sześć zostanie przedstawionych do oceny i degustacji dla jurorów, zaś dwa losowo wybrane będą przekazane do zdjęcia oraz dla publiczności.

Laureatom przyznane zostaną nagrody:

I miejsce – czek o łącznej wartości 5 tys. zł.

II miejsce – czek o wartości 3 tys. zł.

III miejsce – czek o wartości 2 tys. zł.

Organizatorem konkursu jest Expo Sweet EZIG – Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych.

 

Regulamin