Kolacja Afrodyzjaki w Borecznej

Aktualności

Kolacja Afrodyzjaki w Borecznej

18 lutego Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni w restauracji Boreczna w Michałkowej w duecie z gościem specjalnym, Joanną Brodzik przygotowali kolację opartą na afrodyzjakach oraz kulinarnych historiach o miłości.

Podczas kolacji goście mogli doświadczyć zaskakującej i nietuzinkowej podróży kulinarnej przez różnorodną gamę smaków w formie menu degustacyjnego.

Przystawka 1 – ostryga surowa

Przystawka 2 – przegrzebka + świeża czarna trufla

Zupa – wytrawna zupa jabłkowa

Danie mięsne (z książki Joanny Brodzik – Umami. Opowieści i przepisy) – kurczak w ząbkach czosnku

Danie mięsne – Jeleń/ puree salsefia/ biała czekolada

Deser – Trio – crème brûlée z osnówką/ figa zapiekana w zabajone/ suflet czekoladowy

Dzięki mojej książce „Umami. Opowieści i przepisy” spełniło się już wiele moich marzeń związanych z pasją do tropienia kulinarnych historii. Podczas walentynkowej kolacji degustacyjnej, nie tylko mogłam zaserwować jeden z  przepisów z mojej książki – Kurczaka z 40 ząbkami czosnku. Ale też  podzielić się z gośćmi historiami, anegdotami i wiedzą na temat pokarmów miłosnych – mówi Joanna Brodzik, aktorka i autorka książki.

Za perfekcyjną organizację spotkania odpowiadała manager Borecznej, Iwona Harapkiewicz.

Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.

Fot. Krysia Lemańska – Fotografia

Fot. Redakcja Poradnika Restauratora