Zmiany w dziale gastronomii w hotelu InterContinental Warszawa

Hotele

Zmiany w dziale gastronomii w hotelu InterContinental Warszawa

Hotel InterContinental Warszawa wprowadza znaczące zmiany w swoim dziale gastronomii. Do zespołu pięciogwiazdkowego hotelu dołączył, Marcin Lachowicz, który obejmuje stanowisko Kierownika Działu Gastronomii. Ponadto, Grzegorz Krupa, awansował na stanowisko szefa kuchni hotelu.

Marcin Lachowicz, posiadający ponad 15-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej, zdobył swoje umiejętności pracując dla renomowanych międzynarodowych sieci hotelowych, takich jak Radisson, Accor i Starwood International. Jego kariera hotelarska rozpoczęła się w 1998 roku w Radisson SAS Szczecin. W 2006 r. rozpoczął pracę w hotelu Sheraton Poznań, gdzie pełnił funkcję Food & Beverage Supervisora. Następnie, w 2008 r., przeniósł się do hotelu Novotel Poznań, gdzie objął stanowisko Food & Beverage Managera. W 2009 roku Marcin powrócił do Sheraton Poznań, gdzie przez kolejne 10 lat doskonalił swoje umiejętności jako Food & Beverage Manager.

W 2022 r. Marcin dołączył do prestiżowej sieci IHG Hotels & Resorts  jako Food & Beverage Manager w Holiday Inn Warsaw City Centre. Jego wiedza o branży, kreatywność oraz imponujące sukcesy w zarządzaniu zespołem zaowocowały możliwością dalszego rozwoju w IHG. Na stanowisku Kierownika Gastronomii w InterContinental Warszawa Marcin Lachowicz będzie odpowiedzialny za efektywne zarządzanie działem gastronomii, planowanie strategii oraz budżetowania dla wszystkich outletów.

Z kolei Grzegorz Krupa, który ma na swoim koncie również ponad 15 lat tworzenia niezapomnianych doznań kulinarnych, został mianowany szefem kuchni hotelu InterContinental Warszawa. Jego przygoda w branży gastronomicznej rozpoczęła się w 2005 r., kiedy to objął stanowisko szefa restauracji The Art of Caviar and Sushi w warszawskim hotelu Marriott. Od 2012 r. Grzegorz związany jest z hotelem InterContinental Warszawa, gdzie zdobywał doświadczenie na różnych stanowiskach. W 2014 r. został Senior Sous Chef w restauracji Platter by Karol Okrasa, a od 2019 r. pełnił funkcję szefa kuchni.

Grzegorz Krupa, we współpracy z renomowanym kucharzem Karolem Okrasą, brał udział w wielu wyjątkowych projektach promujących polską kuchnię na arenie międzynarodowej, takich jak udział w EXPO w Mediolanie oraz Targach SIAL w Szanghaju. Jego talent i pasja zaowocowały również publikacjami kulinarnymi w Polsce, Francji, na Węgrzech i w Czechach, gdzie odpowiadał za stylizację potraw i redagowanie przepisów.

W nowej roli szefa kuchni hotelu InterContinental Warszawa, Grzegorz zarządza zespołem kulinarnym w restauracjach: Platter by Karol Okrasa, DownTown Restaurant, +OneBar oraz w dziale bankietów. Jego głównym zadaniem jest dbanie o najwyższe standardy kulinarne oraz tworzenie wyjątkowych menu, które będą zaspokajały oczekiwania nawet najbardziej wymagających gości.