Smaki Podlasia już w marcu

Aktualności

Smaki Podlasia już w marcu

14 marca zapraszamy na trzecią edycję konkursu kulinarnego Smaki Podlasia, który odbędzie się w malowniczej okolicy Supraśla Hotelu Pięć Dębów. Konkurs skierowany jest do profesjonalnych szefów kuchni z całej Polski.

Trzecia edycja konkursu odbędzie się w nieco zmienionej wersji. Przewidzianych jest sześć ekip kucharzy profesjonalistów i mini konkurs pomiędzy organizatorem Arturem Lenczewski a gośćmi specjalnymi. Konkurs odbywa się w formule Black Box, co oznacza, iż drużyny do końca nie wiedzą co mają do przygotowania.

Skład sędziowski złożony z szefów kuchni z całego kraju, który pilnie obserwuje i ocenia ich działania pod kątem profesjonalizmu, umiejętności oraz smaku. Do tej pory w jury zasiadali: Piotr „Szczypior” Szczygielski, Artur Zaskórki, Daniel Jakubiec, Bartosz Turowski, Marcin Bożek, Michał Soliwoda, Dawid Siniło, Krystian Sosnowki, Sławomir Miotk, Michał Arciszewki, Dariusz Ratuszniak, Damian Sasimowski. Wydarzenie prowadzili: I edycja – Tomasz Purol, TOP Chef Polska, II edycja – Sebastian Cichy.
Organizatorem konkursu jest Artur Lenczewski. Regulamin oraz arkusz zgłoszeniowy dostępny pod adresem smaki.podlasia16030@gmail.com w razie pytań tel.: 512 745 568.