25 kwietnia, w warszawskim hotelu Novotel Centrum, odbędzie się kolejna edycja konferencji branży gastronomicznej pod hasłem “SOS dla Gastro”. Wydarzenie to zostało objęte patronatem honorowym Prezydenta Warszawy Rafała Trzaskowskiego.
Panele dyskusyjne w kontekście budowania SOS dla branży gastro
„Ukraińska gastronomia w Polsce. Nowi inwestorzy, nowe talenty, nowe koncepty, nowi goście w restauracjach” – poprowadzony przez Małgosię Mintę z ukraińskimi przedstawicielami naszej branży
„Jak unikać wpadek prawnych będąc pracodawcą w gastronomii? Najczęstsze zagrożenia” – wyjaśni prawnik Bartłomiej Małkiewicz
„PR z klasą na ratunek restauracjom” poprowadzi Helena Koroniew, która zaprosi m.in. influencerów, dziennikarzy, aby wyjaśnić zasadzki budowania wizerunku w zawiłych komunikacyjnie czasach.
we współpracy z magazynem Forbes „Ekonomiczny roller coastery: Polska i świat. Co nas czeka w kolejnych miesiącach?”
Dwie premiery
Manifest Good Taste Zero Waste stworzonego przez EIT Food we współpracy z ekspertami z 7 krajów
Badania Unilever Menu Przyszłości
FOR dating – 2 sesje i 100 liderów we wspólnej dyskusji przy 10 stołach
Sesja 1 – 10 TOP Restauratorów Made For Restaurant w kategorii skuteczność biznesowa
Sesja 2 – na Ratunek restauracjom m.in.: serwis przyszłości, nowatorskie zarządzanie finansami, social media w liczbach, oszczędna technologia, zoptymalizowane zaopatrzenie i „life and work balance”
Podczas Made For Restaurant nie zabraknie również degustacji trentów w daniach najlepszych polskich szefów kuchni oraz w drinkach uznanych barmanów.
Szefowie kuchni, barmani i…
Szefowie kuchni: Michał Toczyłowski/ Baken, Tomasz Łagowski/ Belvedere, Maciej Maciejewski/ KUK, Paweł Salamon/ Mierzęcin, Adam Ciupka/ Chefs Culinar, Shehab Abdelaziz/ Hotel Novotel Centrum, Piotr Kościuk i Michał Gębala/ Radisson Blue Hotel Sopot, Marcin Szachowicz/Unilever, Michał Iwaniuk/ Belvedere.
Barmanki i barmani: Łukasz Plewka/ Worek Kości, Małgorzata Krakowiak/ Nespresso, Kuba Sapieja i Damian Mielniczek, Arnold Skiba/ Lane’s w hotelu Bristol, Arkadiusz Białkowski/ Patio & Tulipe.
Dania będzie komentował i wina dobierał pierwszy polski Master Sommelier Adam Pawłowski.
Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.