Łukasz Lisowski: Klasyk nie musi być nudny

Aktualności

Łukasz Lisowski: Klasyk nie musi być nudny

Warto do nich wracać, szczególnie w tym okresie. Klasyk nie musi być nudny i nie musi być w identycznym wydaniu jak przed laty – dajmy tym deserom „nowe życie”, wspierając je odrobiną nowoczesności.

Dodatek kilku kulek owocowego kawioru Fan&Joy połączonych z klasycznym deserem, np. crème brûlée z jagodowymi kulkami, sprawi, że połączymy te dwa światy – klasyczny i nowoczesny. Flambirowane naleśniki z pewnością polubią się z sosem toffi, który na ciepło w połączeniu ze świeżo otartą skórką z pomarańczy i odrobiną likieru oraz kilkoma dekoracyjnymi kulkami o smaku pomarańczy, pozostawi przemiłe wspomnienia – zarówno te smakowe, jak i wizualne.

Łukasz Lisowski

Szef Kuchni, Ekspert ds. Gastronomii

Fanex