Kreatywne śniadania w hotelach Campanile

Aktualności

Kreatywne śniadania w hotelach Campanile

Śniadanie DIY (ang. do it yourself, czyli – zrób to sam) to nowy koncept kulinarny dostępny już od października w polskich hotelach należącej do Louvre Hotels Group marki Campanile, której filozofia opiera się na twórczym podejściu do gościnności. Każdego poranka obok śniadaniowej klasyki na gości czekają zupełnie nowe propozycje, a wszystko zaaranżowane w innowacyjny sposób pozwalający na swobodne skomponowanie posiłku wedle indywidualnych upodobań.

Bufet gorący puszcza więc oko do tradycji, rozgrzewając kubki smakowe złocistą jajecznicą z zielonym szczypiorem w towarzystwie kiełbasek, parówek i naleśników, które tylko czekają, by uzupełnić je słodkim lub wytrawnym dodatkiem. Tych nie trzeba daleko szukać, wystarczy ruszyć za aromatem świeżych ziół i pieczywa, który prowadzi wprost do hotelowego ogrodu obfitości pełnego sezonowych warzyw i owoców, wędlin, nabiału oraz uroczych słoiczków skrywających chrupiące niespodzianki w postaci kiszonek i pikli. Stąd niedaleko już do baru jogurtowego i strefy płatków śniadaniowych, gdzie na miłośników zdrowych opcji czeka wybór produktów bio, w tym dżemy i miody, oraz bogaty asortyment płatków zbożowych. Nikt przy tym nie dozna zawodu, bo oprócz kanek mleka krowiego i szklanic jogurtu do gości uśmiechają się z daleka karafki z opcjami roślinnymi – napojami z soi, owsa, migdałów, ryżu czy kokosa.

Projektując nowy koncept śniadaniowy dla polskich hoteli Campanile, chcieliśmy z jednej strony stworzyć dla naszych gości przestrzeń pełną swobody i wyboru. Nie zapomnieliśmy o klasyce, ale zadbaliśmy też o uzupełnienie oferty o zdrowe i zbilansowane opcje. Z drugiej strony zależało nam na tym, by śniadania w Campanile stały się dla naszych gości częścią zrównoważonego pobytu w naszych hotelach. Dlatego ograniczyliśmy korzystanie z nieekologicznych materiałów. Zamiast kojarzonych z hotelowymi śniadaniami jednoporcjowych produktów w pojemniczkach z plastiku w naszym bufecie królują szklane naczynia, takie jak karafki, szklanki i kieliszki, dzięki którym znacznie ograniczaliśmy ilość produkowanych odpadów – mówi Natalia Kukowska, Dyrektor Regionu Zachodniego Louvre Hotels Group oraz hotelu Campanile Bydgoszcz.

A co z tymi, którzy o poranku zwykle poprzestają na kawie lub herbacie albo po prostu nie mają czasu na wielkie ucztowanie? – Z myślą o nich przygotowaliśmy witaminową tęczę warzywnych shotów z buraka, marchewki czy szpinaku, dzięki którym szybko zapewnią sobie dawkę zdrowej energii na dobry początek dnia – dodaje Natalia Kukowska.