Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów – program

Aktualności

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów – program

8 października w EXPO XXI w Warszawie odbędzie się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. Znamy już szczegółową agendę wystąpień.  Partnerem edycji jest Klub Szefów Kuchni i Euro-Toques Polska. Poradni Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów jest wydarzeniem zamkniętym, jedynym tak dużym, na które nie są zaproszone osoby spoza branży. Mimo to co roku gości on prawie 2.000 uczestników. Przede wszystkim szefów kuchni i restauratorów, a więc ludzi, którzy na poważnie związali się z gastronomią inwestując w nią swój czas i pieniądze.

Program:

Beata Bilska

Czy żywność w Polsce jest bezpieczna? Czy to prawda, że polskie produkty rolne są lepsze?

Cristina Catese

Kuchnia włoska jest prosta, ale nieoczywista.

DEBATA

Co to znaczy dobry produkt? Jak nie zgubić smaku i znaleźć kompromis między jakością i ceną?

gen. Mieczysław Bieniek

Efektywne przywództwo w XXI wieku.

Janusz Profus

Słodki biznes. Jak otwierać i prowadzić kawiarnio-cukiernię?

Radosław Stawiarski

Rentowny punkt żywienia zbiorowego. Czy to możliwe?

DEBATA

Jak zarobić na gastronomii? Czy istnieje recepta na sukces?               .

prof. Tomasz Szlendak

Jak przemiana polskich stylów życia wpływa na jadanie w domu i poza nim?

Jacek Walkiewicz

Pełna moc w czasach zmian.

Federazione Italiana Cuochi – Associazione Estera Polonia

Pasta fresca: innowacyjne techniki wykorzystania tradycyjnych produktów w kuchni włoskiej.