8 października w EXPO XXI w Warszawie odbędzie się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. Znamy już szczegółową agendę wystąpień. Partnerem edycji jest Klub Szefów Kuchni i Euro-Toques Polska. Poradni Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów jest wydarzeniem zamkniętym, jedynym tak dużym, na które nie są zaproszone osoby spoza branży. Mimo to co roku gości on prawie 2.000 uczestników. Przede wszystkim szefów kuchni i restauratorów, a więc ludzi, którzy na poważnie związali się z gastronomią inwestując w nią swój czas i pieniądze.
Program:
Beata Bilska
Czy żywność w Polsce jest bezpieczna? Czy to prawda, że polskie produkty rolne są lepsze?
Cristina Catese
Kuchnia włoska jest prosta, ale nieoczywista.
DEBATA
Co to znaczy dobry produkt? Jak nie zgubić smaku i znaleźć kompromis między jakością i ceną?
gen. Mieczysław Bieniek
Efektywne przywództwo w XXI wieku.
Janusz Profus
Słodki biznes. Jak otwierać i prowadzić kawiarnio-cukiernię?
Radosław Stawiarski
Rentowny punkt żywienia zbiorowego. Czy to możliwe?
DEBATA
Jak zarobić na gastronomii? Czy istnieje recepta na sukces? .
prof. Tomasz Szlendak
Jak przemiana polskich stylów życia wpływa na jadanie w domu i poza nim?
Jacek Walkiewicz
Pełna moc w czasach zmian.
Federazione Italiana Cuochi – Associazione Estera Polonia
Pasta fresca: innowacyjne techniki wykorzystania tradycyjnych produktów w kuchni włoskiej.
Czytaj relację z 2023 r. – https://poradnikrestauratora.pl/artykuly/kongres-szefow-kuchni-i-restauratorow-za-nami/