Konferencja Made For Restaurant zbliża się wielkimi krokami

Aktualności

Konferencja Made For Restaurant zbliża się wielkimi krokami

26 października w Małopolskim Ogrodzie Sztuki w Teatrze im. J. Słowackiego w Krakowie odbędzie się w wersji hybrydowej konferencja Made For Restaurant. Zapraszamy do rejestracji online.

Przed nami spektakl teatralny, wystąpienia największych kreatorów gastro i publikacja praktyk „Kierunek Restauracja Przyszłości”. Restauratorzy ponownie powalczą o stypendium biznesowe Made For Restaurant. O tym, kto zostanie zwycięzcą, zadecyduje jury oraz uczestnicy konferencji Made For Restaurant, edycja Creators.

Organizatorzy konferencji chcą nagrodzić ludzi kreatywnych, myślących o swoich biznesach niestandardowo, ale przede wszystkim odnoszących sukces finansowy i organizacyjny. Podkreślają, iż dla nich restauracja to nie tylko jedzenie, ale też miejsce z duszą, serwujące doświadczenie w określonym wnętrzu przez określonych ludzi, w sposób jednoznacznie zdefiniowany przez tożsamość, osobowość i wrażliwość Restauratora – Kreatora. To twórca miejsca spotkań, do którego przyciąga swoich gości, najczęściej ambasadorów konceptu.

Wśród TOP 10 Restauratorów, wybranych w intensywnych i zaciekłych dyskusjach pomiędzy członkami jury a organizatorami konferencji, na scenie Made For Restaurant ze swoimi pracami wystąpią:

● Ewa Malika Szyc-Juchnowicz z restauracji Malika i Machina Eats&Beats w Trójmieście;

● Daniel Pawełek – Ferment Group, m.in. restauracje Le Braci, Koneser Grill, Kieliszki na Próżnej i Rozbrat 20 w Warszawie;

● Marek Stachowicz z restauracji Scoria w Bydgoszczy;

● Marcin Wachowicz – Aioli, Sing Sing i Banjaluka;

● Mariusz Zawadzki z restauracji Mondo, Vinegre, TAPAS, Officyna w Trójmieście;

● Paweł Zyner, min. z restauracji Anatewka w Łodzi;

● Sebastian Bigaj z restauracji Folga w Krakowie;

● Tadeusz Müller – twórca konceptów gastronomicznych, m.in. ORZO people-music-nature;

● Mikołaj i Magda Bator z restauracji Zakwasownia organic food & cafe w Warszawie;

● Ewa Voelkel-Krokowicz z Concordia Taste w Poznaniu.

Wśród nich jest TOP Kreator 2021, który otrzyma stypendium biznesowe Made For Restaurant – Creators. Nazwisko zwycięzcy poznamy 15 listopada.

W jury konkursu o stypendium biznesowe, przyznającym nagrody dla TOP Kreatorów Roku, zasiądą m.in.:

Maciej Nowak dziennikarz i krytyk kulinarny

Małgorzata Minta z Minta Eats, dziennikarka kulinarna

Igor Grzeszczuk z Food& Friends

Daria Pawelska z magazynu KUKBUK

Krzysztof Głuchowski, dyrektor Teatru im. Juliusza Słowackiego w Krakowie

Edyta Brykała z Level +

Ewa Rzeszowska z EIT Food

Marta Glinka z Restaurantica.pl i Warsaw Foodie

Bartosz Wilczyński – Promotor Kulinarny i Radio Kulinarne, Jolanta Jurkowlaniec z Dinette – zwyciężczyni poprzedniej edycji konkursu o stypendium biznesowe Made For Restaurant – FIGHTER 2021,

TOP Restauratorzy:

Malka Kafka z Tel Aviv Urban Food i Umamitu

Katarzyna Młynarczyk z Handelka i Rebread

Maciej Raczyński z restauracji Serwus

Łukasz Modelski, dziennikarz i pisarz

Monika Pieczonka i Tomasz Bąk z CitiBanku

Marcin Dera z Transgourmet Selgros Cash&Carry

Mariusz Piórkowski z MojStolik.pl

Maciej Wroński z Rational

Hanna Wencka z Aviko HoReCa Polska

Emilia Pożarowszczyk z SM Smolek i Skarbów Serowara

Adam Drozdowski z Partner Center Horeca

Katarzyna Noga z ZT Kruszwica

Rafał Lankosz z Unilever

Zbigniew Czekryszew z Gourmet Foods

Michał Graca z firmy Winterhalter

Adrian Łukaszewicz z Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie

Agnieszka Małkiewicz – FOR Solutions.

Rejestracja. Kto pierwszy, ten lepszy

Dla właścicieli i pracowników restauracji udział w konferencji jest bezpłatny po wcześniejszej rejestracji. W wydarzeniu stacjonarnym połączonym ze spektaklem “Jedzonko” w Małopolskim Ogrodzie Sztuki w Teatrze im. Juliusza Słowackiego w Krakowie będzie mogło wziąć udział 50 osób, w samej konferencji – 100 osób. Liczy się kolejność zgłoszeń, więc kto pierwszy, ten lepszy. Jest też opcja wzięcia udziału on-line.

Dla dostawców i pozostałych przedstawicieli rynku gastronomicznego udział kosztuje 200 zł (w cenie: konferencja stacjonarna, sztuka “Jedzonko”, zaproszenie na lunch, dostęp do materiałów on-line przez 30 dni), 150 zł (konferencja stacjonarna, zaproszenie na lunch, dostęp do materiałów online przez 30 dni) lub 120 zł (konferencja on-line, dostęp do materiałów przez 30 dni).

A jeśli z powodu obostrzeń konferencja odbędzie się jedynie w wersji on-line, organizatorzy zobowiązują się zapewnić zarejestrowanym dostęp do materiałów przez internet.

Konferencja MADE FOR Restaurant 2021, wtorek 26 października, od godz. 9:00. Małopolski Ogród Sztuki w Teatrze im. Juliusza Słowackiego w Krakowie.

  • Bezpłatna rejestracja i sprzedaż biletów na wydarzenie na stronie: TUTAJ!
  • Agenda konferencji dostępna na stronie: TUTAJ!
  • Więcej informacji o konferencji na stronie: TUTAJ!

Organizatorem wydarzenia jest FOR Solutions: https://forsolutions.pl/

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.