W sobotę odwiedziliśmy nowe miejsce na mapie kulinarnej Poznania. Od października w City Park Hotel & Residence działa Chef’s Table by Ernest Jagodziński.

W ramach formuły restauracji pop-up uczestniczyliśmy w 5-daniowej kolacji degustacyjna z pairingiem win. Szef Ernest przygotowywał dania i opowiadał o nich.

MENU:

Amuse Bouche

Tatar z Jelenia/ wędzony majonez/ anchois/ grzyby shimej/ shiso

Bulion wołowy/cynamon/cebula/pierożki won ton

Jagnięcina/ topinambur/ kawa/

Dojrzewający antrykot/ sos truflowy/ grzyby/ fondant

Marakuja/ biała czekolada/ crunch/ melisa

Chef’s Table to miejsce zarówno dla miłośników jedzenia, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności a także dla zawodowych kucharzy i szefów kuchni, którzy chcą doskonalić swój warsztat.

Jeszcze w tym roku warsztaty:

✔ Ernest Jagodziński (azjatyckie smaki 25.11)

✔ Krzysztof Kopciński (cukiernictwo 29.11),

✔Ernest Jagodziński (ryby i owoce morza 2.12)

✔Dawid Klimaniec (dziczyzna 7.12),

✔Martyna Kubiak (japońska uczta herbaciana 12.12)

✔Andrzej Strzelczyk (wina 22.11),

✔Mariusz Górecki (monoporcje 6.12).

Udostępnij artykuł