Jesienna edycja Restaurant Week pod hasłem #FoodSmellsGood

Aktualności

Jesienna edycja Restaurant Week pod hasłem #FoodSmellsGood

Po trzech rekordowych edycjach powraca Restaurant Week pod hasłem #FoodSmellsGood. Rozbudzające zmysły, pachnące kompozycje trzydaniowego menu i cocktail dostępne są w festiwalowej cenie w niemal 400 restauracjach w Polsce. Miłośnicy dobrego jedzenia będą mogli wypróbować specjalne menu spoza karty między 4 października a 12 listopada. Wśród miast, które dołączyły do wydarzenia są m.in. Poznań, Warszawa, Lublin, Szczecin, Katowice i Bielsko-Biała.

#FoodSmellsGood – pachnie dobrym jedzeniem!

Czas na edycję, gdzie na pierwszym planie staje zmysł węchu. Słodkie nuty wanilii, krzykliwy zapach świeżej mięty, delikatna woń pieczonej ryby – każdy z tych aromatów ma swoją opowieść. I o tym właśnie będzie najbliższa edycjaRestaurant Weeka – #FoodSmellsGood!

Blisko 400 znakomitych restauracji, znanych z wyjątkowej kuchni, przeniesie wszystkich Gości zarówno w dalekie zakątki świata gdzie aromaty przyprawiają o zawrót głowy, ale też do domów naszych babć i rodziców, dzięki którym zapach powoduje nostalgiczne powroty do najpiękniejszych momentów dzieciństwa. Koniecznie sprawdźcie menu tej edycji i przygotujcie się na najbardziej pachnącą edycję Festiwalu! – zaznacza Marcin Wawrzeń, dyrektor Festiwalu.

Festiwalowe menu obejmuje nie tylko autorskie, trzydaniowe menu spoza karty. W ramach rezerwacji każdy gość Festiwalu otrzyma w prezencie festiwalowy cocktail.

Zapach zwycięstwa w restauracji Food&Bal – Katowice

Arkadiusz Milik, znany piłkarz, tym razem podbija zmysły Polaków w swojej katowickiej restauracji. W ramach przystawki szef kuchni proponuje focaccię z kaczką, aromatyczną polędwiczkę wieprzową z dyniowym quiche i czekoladowy deser. W drugim menu wegetarianie znajdą prawdziwą kulinarną perełkę – pachnącą orientem gyozę parmezanową.

Wejdźcie Do środka, by poczuć, jak pachnie Kraj Kwitnącej Wiśni – Poznań

Restauracja Do środka znajduje się w centrum Śródki z widokiem na słynny mural ,,którym zachwycił się cały świat”. A czym zachwyci szef kuchni Piotr Sagan? M.in. pachnącym kolendrą mapo tofu z grzybami shitake, aromatycznym bulionem z kaczki z makaronem i półkulą czekoladową z liczi i migdałami.

Pachnąca sentymentem klasyka gatunku w Bursztynowa Bistro – Warszawa

Któż nie kocha potrwa, których zapach kojarzy się z dzieciństwem i dobrym czasem w gronie najbliższych? To wszystko oferuje mieszczące się przy Nowym Świecie bistro Bursztynowa. Szafirowe krewetki z papryczkami padron i kalarepą, filet z halibuta i słodki bukiet zapachów szafirowego musu z białej czekolady, podanego na kruszonce z bezą tymiankową i rokitnikiem.

Niemożliwe? Takiego słowa nie ma w słowniku Restauracji Niemożliwe – Szczecin

Jesień to czas pachnących grzybów, przepięknych kolorów liści oraz zbierania kasztanów. Jak to połączyć na talerzu? Niby niemożliwe a jednak! Restauracja Niemożliwe w Szczecinie pod wodzą szefa kuchni Adama Mierzwy przygotowała zaskakujące w smaku i przepysznie aromatyczne festiwalowe menu w oparciu o jadalne kasztany, trufle i pysznego boczniaka królewskiego. Wellington z dyni ze szpinakiem a może królik jako danie główne? Jak sami o sobie mówią “zaskakujemy nietuzinkowością i z prostych składników tworzymy cuda”.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/

źródło: informacja prasowa Restaurant Week

Udostępnij artykuł