Hermesy Kulinarne Poradnika Restauratora – radość z nominacji

Aktualności

Hermesy Kulinarne Poradnika Restauratora – radość z nominacji

W kwietniowym numerze „Poradnika Restauratora” opublikowaliśmy listę 15 nominacji do statuetki Hermesa Kulinarnego „Poradnika Restauratora”. Jakie były reakcje?

Bardzo się cieszę. To dla mnie ogromne wyróżnienie – nie ukrywał radości Rafał Koziorzemski, szef kuchni i właściciel restauracji Fisherman w Sopocie. – Bardzo dziękuję za nominację. Czuję się zaszczycony i powiem szczerze, ogromnie zaskoczony – mówił Jacek Koprowski, szef kuchni i współwłaściciel restauracja Fino w Gdańsku. – To wspaniałe wyróżnienie, które jest także nagrodą dla całego zespołu L33, za ich ciężką pracę i zaangażowanie – mówi Bartosz Rosa, szef kuchni L33 bistro & bar w Hotel Liberté 33 w Poznaniu.

Przypominamy, że to wyróżnienie przyznawane jest wyłącznie głosami Akademii Laureatów Hermesów Kulinarnych „Poradnika Restauratora” z poprzednich lat, a redakcja nie pobiera z tego tytułu żadnych opłat i licencji.

Nominacje są wynikiem pracy Kapituły, w składzie której zasiadają: Joanna Ochniak, certyfikowany, międzynarodowy juror konkursów kulinarnych w WorldChefs, ambasadorka KPP, członkini OSSKiC, trener i doradca gastronomiczny, Maciej Gierdal, Commercial Director Farm Frites Central Eastern Europe, Tadeusz Zagórski, prezes Naczelnej Rady Zrzeszeń Handlu i Usług, Wiesław Generalczyk, prezes Wydawnictwa i Heidi Handkowska, redaktor naczelna „Poradnika Restauratora” .

Laureatów poznamy 18 maja podczas XXIII Wiosennego Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata HoReCa i FMCG w Poznaniu, a relację z Gali przedstawimy w czerwcowym wydaniu „Poradnika Restauratora”.

NOMINACJE DO STATUETKI HERMESA KULINARNEGO „PORADNIKA RESTAURATORA”

RESTAURACJA

» Fisherman, Sopot – Rafał Koziorzemski

» Belvedere, Warszawa – Tomasz Łagowski

» Śląska Prohibicja, Katowice – Szymon Bracik

» U Wieniawy, Warszawa – Krzysztof Kowalski

RESTAURACJA HOTELOWA

» Hotel Hilton Gdańsk, Mercato – Dominik Karpik

» Hotel Zamek Ryn, Refektarz – Ireneusz Koniuszek

» Hotel Liberté 33, Poznań, L33 bistro & bar – Bartosz Rosa

» Hotel Warszawa, Szóstka – Dariusz Barański

CUKIERNICY

» Wojciech Rzepecki, Gdańsk

» Krzysztof Kopciński, Warszawa

» Michał Doroszkiewicz, Poznań

» Marek Moskwa, Pruszcz Gdańsk

KUCHARZ PRZYSZŁOŚCI

» Mateusz Suliga, restauracja Artesse, H15 Luxury Palace, Kraków

» Łukasz Budzik, restauracja Mennicza Fusion, The Granary Hotel Wrocław

» Jacek Koprowski, restauracja Fino, Gdańsk.