Fine Dining Week pod hasłem #NowaGościnność!

Aktualności

Fine Dining Week pod hasłem #NowaGościnność!

Festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week (5-31 lipca) powraca pod hasłem #NowaGościnność! Wyjątkowe doświadczenia restauracyjne dostępne są w festiwalowej cenie w niemal 100 najlepszych restauracjach premium w Polsce. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Rezerwacje wystartowały na FineDiningWeek.pl.

Nowa edycja Festiwalu – to opowieść o nowej gościnności, która obok doskonałych dań i kunsztu szefów kuchni determinuje całe doświadczenie kulinarne w Restauracji. #NowaGościnność to profesjonalna, ale przede wszystkim, przyjacielska i relacyjna obsługa. To pełnia doświadczenia, dzięki której gość czuje, że wizyta w Restauracji jest karmieniem emocji na każdym poziomie – talerza, atmosfery, obsługi. Gość jest najważniejszy. To idea tegorocznej edycji Fine Dining Week, który potrwa od 5 do 31 lipca.

Wybitne doświadczenia i najlepsze restauracje

Festiwal Fine Dining Week odbędzie się w największych regionach Polski: Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Wrocławiu, oraz na Śląsku, w Szczecinie i Łodzi. W ramach Festiwalu odwiedzić można najlepsze restauracje premium w Polsce, zarówno z półki fine dining, jak i ambitnych i aspirujących restauracji ze świetnym produktem i warsztatem. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 100 restauracji – wśród nich poznański Dram Bar: Cocktails & Kitchen, krakowska Albertina Food&Wine, śląski Bluebell by Natura Residence **** (Siewierz), Karkut w Szczecinie, trójmiejska Niesztuka, stołeczna La Rotisserie oraz OKWineBar we Wrocławiu. Pełna lista restauracji na FineDiningWeek.pl.

Dzięki współpracy z Visa goście Festiwalu będą mogli skorzystać z rabatu na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit. – Mam nadzieję, że rabat, z którego skorzystają goście Fine Dining Week płacący Visa, zachęci ich do jeszcze szerszego udziału w Festiwalu. Zarówno wtedy, gdy zarezerwują swój udział w wydarzeniu na stronie internetowej, jak i zbliżając smartfon lub kartę do terminala wspierać będą swoimi decyzjami zakupowymi Restauracje i Restauratorów. Wiele z nich to mikro, małe i średnie firmy, a te pełnią w gospodarce naszego kontynentu istotną rolę, odpowiadając za ponad połowę generowanego PKB i 65% zatrudnienia w Europie. Są również ważne z perspektywy wielu branż, dla których mogą być klientami, podwykonawcami i kontrahentami. W Visa wierzymy w to, że wspierając MŚP, możemy rozwijać polską gospodarkę – mówi Adrian Kurowski, Dyrektor Generalny Visa w Polsce.

82dd1c4a1b4306c1bbff2a6dadaeb240 (1).jpeg
Na gości czekają doświadczenia restauracyjne dostępne w specjalnych  festiwalowych cenach: 3 dania + amuse-bouche + koktajl, 5 dań + amuse-bouche + koktajl, oraz większe, rozbudowane menu. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w Restauracji podczas Fine Dining Week jest przewidziana na 120 minut.

Udostępnij artykuł