Druga edycja Grand Dinners już w listopadzie

Aktualności

Druga edycja Grand Dinners już w listopadzie

Po majowym sukcesie premierowych kolacji Grand Dinners nadszedł czas na jesienną edycję kulinarnych emocji na poziomie sześciu gwiazdek Michelin. W dniach 7-8 listopada w restauracji Belvedere w warszawskich Łazienkach Królewskich odbędą się dwie ekskluzywne kolacje przygotowane przez kulinarnych artystów z Francji i Polski.

Grand Dinners to jedyne takie wydarzenie w Polsce, gdzie kolacje przygotowują szefowie kuchni oznaczeni trzema gwiazdkami Michelin. Jesienna kolacja będzie wielkim zaskoczeniem dla koneserów wysublimowanych smaków i wielkich emocji, które zaserwują nam szefowie kuchni z Francji.

Pierwszym jest Christophe Bacquie, wielka postać francuskiej sceny kulinarnej, którego „Christophe Bacquie Restaurant” w Prowansji oznaczona jest 3 gwiazdkami Michelin i 5 czapkami Gault & Millau, drugi wśród 100 najlepszych szefów na świecie, Kawaler Orderu Legii Honorowej – najwyższego odznaczenia nadawanego przez państwo francuskie, posiadacz prestiżowego tytułu MOF (najlepszy profesjonalista w swojej dziedzinie we Francji).

Drugim szefem kuchni jest Emmanuel Renaut, właściciel hotelu i restauracji Flocons de Sel *** we francuskich Alpach, posiadacz 3 gwiazdek Michelin i 5 czapek Gault & Millau, czwarty wśród 100 najlepszych szefów kuchni na świecie, posiadacz prestiżowego tytułu MOF.

Trzecim szefem kuchni będzie Tomasz Łagowski, szef kuchni restauracji Belvedere, który w swojej karierze zawodowej gotował dla wielu światowych osobistości, prezydentów, premierów. Finalista wielu konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą.

Wieczór poprowadzi Karol Okrasa. Organizatorem Grand Dinners jest agencja Smarten PR.

www.onthetable.com.pl