Daniel Pawełek: Siła dobrych miejsc tkwi w ludziach

Aktualności

Daniel Pawełek: Siła dobrych miejsc tkwi w ludziach

Restauracje Ferment Group – Le Braci, Butchery&Wine, Kieliszki na Próżnej, Koneser Grill, Rozbrat 20 znalazły się na liście wyróżnionych restauracji przez przewodnik Michelin.

To olbrzymie wyróżnienie i zobowiązanie, do kontynuowania obranej przez nas drogi – “love what you eat”. Inspektorzy docenili nas za “wyraziste i pełne smaku dania oraz obszerną kartę win, z doskonałą selekcją” – Kieliszki na Próżnej; “autentyczne włoskie menu obejmujące wszystkie regiony oraz wina od małych włoskich producentów i z mniej znanych regionów” – Le Braci; “steki z naciskiem na polską wołowinę, przygotowywane na grillu opalanym drewnem” – Koneser Grill; “intrygujące smaki i dania pokazujące indywidualność i osobowość miejsca” – Rozbrat 20; “nacisk kładziony na sezonowane na miejscu steki” – Butchery&Wine. Nie byłoby sukcesu restauracji Ferment Group, gdyby nie zespoły tworzące te miejsca. Ich pasja, ciężka praca, naturalna gościnność i serdeczność powodują, że restauracje które tworzymy mają dawać gościom przyjemność i radość spędzania wspólnego czasu – mówi Daniel Pawełek, warszawski restaurator, szef Ferment Group.