Bogumił Przybylak nowym szefem w Cucina 88

Aktualności

Bogumił Przybylak nowym szefem w Cucina 88

Bogumił Przybylak został szefem kuchni poznańskiej restauracji Cucina 88. Zastąpił on Artura Szwackiego.

Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w gdyńskim Zespole Szkół Hotelarsko–Gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły wyjechał do Wielkiej Brytanii, gdzie pracował w restauracjach o fine diningowym profilu. Dopiero pobyt w Irlandii ukształtował go zawodowo. Pod okiem szefa kuchni Paula Flynna w restauracji The Tannery tworzył dania w których smak, sezonowość i tożsamość regionalna były kluczem do perfekcji.

Po powrocie do Polski objął stanowisko zastępcy szefa kuchni w poznańskim Hotelu Sheraton, co otworzyło mu drzwi do kolejnych sukcesów. Po dwóch latach otrzymał propozycję by swoim doświadczeniem wesprzeć pracę szefa kuchni w hotelu Arłamów. Kolejnym sukcesem okazało się podjęcie pracy na stanowisku szefa kuchni w restauracji The Time gdzie wraz z zespołem otrzymał w 2023 roku rekomendację Michelin.

Fot. Fb. Cucina 88