Adam Adamczak szefem kuchni w Concordii Taste

Ludzie

Adam Adamczak szefem kuchni w Concordii Taste

Po 6 latach do poznańskiej Concordii powrócił Adam Adamczak. Zastąpił on szefa kuchni Tomasza Olewskiego, który przechodzi do restauracji The Time w Poznaniu.

Swoją prawdziwą przygodę z gotowaniem rozpocząłem w 2012 r., gdy podjąłem prace w restauracji Concordia Taste w Poznaniu. Zostałem zatrudniony na stanowisko kucharza dzięki ciężkiej pracy oraz pasji do gotowania po niespełna roku objąłem stanowisko zastępcy szefa kuchni a po dwóch latach stanowisko szefa kuchni Concordia Taste. Od 2015 r. byłem szefem kuchni restauracji Oskoma Food & Wine oraz Oskoma Trzaskowo pod Poznaniem. W restauracjach serwowałem swoje autorskie menu. W Polskiej edycji prestiżowego francuskiego przewodnika kulinarnego Gault & Millau 2018 r. restauracja Oskoma Food&Wine zdobyła trzy czapki. Dania, które były serwowane w restauracji to połączenie tradycyjnej kuchni polskiej z międzynarodową. W swojej kuchni kładę nacisk na prostotę, elegancję, sezonowe produkty oraz regionalne składniki. Połączenie tradycji z nowoczesnymi technikami gotowania pozwalają na stworzenie dań, które zaskakują formą podania, smakiem i aromatem. Największym i najlepszym źródłem inspiracji i pomysłów jest natura. Jest ona również pierwszym i podstawowym elementem do tworzenia moich dań – mówi Adam Adamczak.