Królewska uczta podczas Taste Film Festival

Wydarzenia

Królewska uczta podczas Taste Film Festival

Do 26 sierpnia w Poznaniu potrwa Taste Film Festival. Wydarzenie obejmować będzie prezentację filmów oraz panele dyskusyjne, rozmowy z twórcami i bohaterami fabuły oraz degustacyjne kolacje inspirowane filmami. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
29 lipca: Królewska Uczta
Kucharz Pałacowy, reż. Bartosz Dziamski.
Odkrywanie kulinarnej tożsamości Polski dzięki głównemu bohaterowi, Szefowi Kuchni Willa Intrata w warszawskim Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie.
Alain Ducasse – kuchenne wyzwania, reż. Gilles de Maistre.
Próba zgłębienia fenomenu Alaina Ducasse’a – niezwykle pozytywnego człowieka, który buduje szkoły kulinarne i przesuwa granice własnego rzemiosła ku nowym, nieznanym horyzontom.
Eksperci: Maciej Nowicki, Jarosław Dumanowski, Adam Adamczak
Prowadzący: Jakub Gutek
Pairing: Artur Marcula.

Każda odsłona zakłada dwa warianty dopasowane do temperamentu i oczekiwań odbiorców:

SEANS I: biletowany, dla około 80 osób odbywać będzie się we wnętrzach Concordia Design około godz. 18:30. Po nim najlepsi polscy szefowie kuchni oraz sommelierzy przygotują w Bistro Taste degustacyjną kolację wraz pairingiem win.

SEANS II: w ramach otwartego kina plenerowego odbywać będzie się na Przystani Sztuki przed Bistro Taste około godz. 21.30. Po nim nastąpią dyskusje i rozmowy, moderowane przez znane osoby związane z kulturą, kuchnią i filmem.

Więcej  informacji: tel.: 609 002 964 lub restauracja@concordiataste.pl.

Organizator: Bistro Taste z Concordią Design, Fundacja Vox Artis oraz miasto Poznań.