Kulinarny Puchar Polski to konkurs dla najlepszych z branży – tak więc i jury jest specjalne. Profesjonalni sędziowie oceniać będą dania finalistów, a poprzeczka postawiona jest wysoko.
Marek Rybacki – laureat wielu prestiżowych konkursów m.in. zdobył tytuł Mistrza Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia 2010, Wice Mistrza i Mistrza Polski w Podawaniu Baraniny 2011 i 2012, zajął II i III miejsce podczas dwóch edycji Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego, a także w 2012 roku zwyciężył w duecie ze Zbigniewem Łęgowskim finał Kulinarnego Pucharu Polski.
Odbył wiele kursów i szkoleń, gdzie cały czas podnosi swoje kompetencje. Wysublimowany smak i nieoceniony talent wspierają go w rozwijaniu pasji. Ma również dyplom mistrzowski w zawodzie kucharza i aktualnie jest szefem kuchni w restauracji Sulbin w Garwolinie.
Już 27 i 28 września pojawi się w na Targach Polagra, aby zasiąść w jury konkursu Kulinarny Puchar Polski.
źródło: KPP