Znamy finalistów konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa

Aktualności

Znamy finalistów konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa

27 marca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k/Warszawy odbędzie się druga edycja Kulinarnego Pucharu Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego. Konkurs jest dedykowany dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Lista zakwalifikowanych drużyn: 

Piotr i Kamil ZSGH Gdańsk
Zofia i Zuzanna Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu
Julia i Natalia Zespół Szkół nr 7 w Tychach
Przemysław i Michał Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie
Julia i Grzegorz ZSG Poznańska
Julia i Oleksandr Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych
Julia i Artur Zespół Szkół im. ks. Jana Krzysztofa Kluka w Wojewodzinie
Aleksandra i Lena Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu
Pola i Małgorzata ZSEU w Żychlinie
Dominik i Nikodem Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle

W jury zobaczymy m.in.: Jarosława Walczyka (przewodniczący jury), Kurta Schellera, Roberta Sowę, Teo Vafidisa, Bartosza Gorę oraz przedstawiciel Związku Polskie Mięso. Konkurs poprowadzi szef kuchni Marcin Budynek.

Organizatorem i pomysłodawcą wydarzenia jest Związek Polskie Mięso, a za jego realizację odpowiada Akademia Kulinarna Marcina Budynka. Konkurs objęty został patronatem Klubu Szefów Kuchni.

AGENDA WYDARZENIA
9.30-10.00 przybycie uczestników i opiekunów / przedstawicieli mediów / jurorów /
powitalna przerwa kawowa
10.00-10.30 odprawa uczestników konkursu / losowanie kolejności startów
10.45 przygotowania do I tury konkursu
11.00-12.30 I tura konkursu (start ekip o numerach 1-5)
12.00-13.30 lunch w formie bufetu dla uczniów, opiekunów, dziennikarzy i zaproszonych gości
12.30-12.45 porządkowanie stanowisk przez uczestników I tury
12.45-13.00 przygotowania do II tury konkursu
13.00-14.30 II tura konkursu (start ekip o numerach 6-10)
14.30-14.45 porządkowanie stanowisk przez uczestników II tury
ok. 15.45 ogłoszenie wyników / rozdanie nagród
ok. 16.15 zakończenie wydarzenia

MIEJSCE PRZEPROWADZENIA KONKURSU:
Instytut Kulinarny Transgourmet | Budynek SELGROS
Mysiadło, ul. Puławska 58 | 05-500 Piaseczno k. Warszawy

Fot: Akademia Kulinarna Marcina Budynka