Tomasz Łagowski: Czy zero waste to tylko trend?

Aktualności

Tomasz Łagowski: Czy zero waste to tylko trend?

W 2025 r. branża HoReCa stanie przed znaczącymi zmianami, napędzanymi zarówno rozwojem technologii, jak i rosnącymi oczekiwaniami konsumentów. Kluczowym trendem będzie automatyzacja – mówi Tomasz Łagowski,  szef kuchni restauracji Belvedere w Warszawie.

Równocześnie rosnąca świadomość ekologiczna sprawi, że idea zero waste zdominuje procesy operacyjne – kreatywne wykorzystanie resztek i minimalizacja odpadów staną się standardem. Konsumenci będą również poszukiwać lokalnych produktów, co sprzyja wspieraniu regionalnych dostawców i budowaniu unikalnych smaków. Nieoczywiste połączenia kulinarne, jak fuzje tradycyjnych potraw z egzotycznymi akcentami, zaczną przyciągać uwagę gości – dodaje.

oprac. H. Handkowska

 

Polecamy do przeczytania rozmowę z Tomaszem Łagowskim.