Poznaj nazwiska TOP 10 restauratorów Made For Restaurant

Aktualności

Poznaj nazwiska TOP 10 restauratorów Made For Restaurant

08 października 2021

Restauratorzy ponownie powalczą o stypendium biznesowe Made For Restaurant. O tym, kto zostanie zwycięzcą, zadecyduje jury oraz uczestnicy konferencji Made For Restaurant, edycja Creators, która odbędzie się 26 października w Krakowie.

Organizatorzy konferencji chcą nagrodzić ludzi kreatywnych, myślących o swoich biznesach niestandardowo, ale przede wszystkim odnoszących sukces finansowy i organizacyjny. Podkreślają, iż dla nich restauracja to nie tylko jedzenie, ale też miejsce z duszą, serwujące doświadczenie w określonym wnętrzu przez określonych ludzi, w sposób jednoznacznie zdefiniowany przez tożsamość, osobowość i wrażliwość Restauratora – Kreatora. To twórca miejsca spotkań, do którego przyciąga swoich gości, najczęściej ambasadorów konceptu.

Wśród TOP 10 Restauratorów, wybranych w intensywnych i zaciekłych dyskusjach pomiędzy członkami jury a organizatorami konferencji, na scenie Made For Restaurant ze swoimi pracami wystąpią:

● Ewa Malika Szyc-Juchnowicz z restauracji Malika i Machina Eats&Beats w Trójmieście;

● Daniel Pawełek – Ferment Group, m.in. restauracje Le Braci, Koneser Grill, Kieliszki na Próżnej i Rozbrat 20 w Warszawie;

● Marek Stachowicz z restauracji Scoria w Bydgoszczy;

● Marcin Wachowicz – Aioli, Sing Sing i Banjaluka;

● Mariusz Zawadzki z restauracji Mondo, Vinegre, TAPAS, Officyna w Trójmieście;

● Paweł Zyner, min. z restauracji Anatewka w Łodzi;

● Sebastian Bigaj z restauracji Folga w Krakowie;

● Tadeusz Müller – twórca konceptów gastronomicznych, m.in. ORZO people-music-nature;

● Mikołaj i Magda Bator z restauracji Zakwasownia organic food & cafe w Warszawie;

● Ewa Voelkel-Krokowicz z Concordia Taste w Poznaniu.

Wśród nich jest TOP Kreator 2021, który otrzyma stypendium biznesowe Made For Restaurant – Creators. Nazwisko zwycięzcy poznamy 15 listopada.

W jury konkursu o stypendium biznesowe, przyznającym nagrody dla TOP Kreatorów Roku, zasiądą m.in.:

Maciej Nowak dziennikarz i krytyk kulinarny

Małgorzata Minta z Minta Eats, dziennikarka kulinarna

Igor Grzeszczuk z Food& Friends

Daria Pawelska z magazynu KUKBUK

Krzysztof Głuchowski, dyrektor Teatru im. Juliusza Słowackiego w Krakowie

Edyta Brykała z Level +

Ewa Rzeszowska z EIT Food

Marta Glinka z Restaurantica.pl i Warsaw Foodie

Bartosz Wilczyński – Promotor Kulinarny i Radio Kulinarne, Jolanta Jurkowlaniec z Dinette – zwyciężczyni poprzedniej edycji konkursu o stypendium biznesowe Made For Restaurant – FIGHTER 2021,

TOP Restauratorzy:

Malka Kafka z Tel Aviv Urban Food i Umamitu

Katarzyna Młynarczyk z Handelka i Rebread

Maciej Raczyński z restauracji Serwus

Łukasz Modelski, dziennikarz i pisarz

Monika Pieczonka i Tomasz Bąk z CitiBanku

Marcin Dera z Transgourmet Selgros Cash&Carry

Mariusz Piórkowski z MojStolik.pl

Maciej Wroński z Rational

Hanna Wencka z Aviko HoReCa Polska

Emilia Pożarowszczyk z SM Smolek i Skarbów Serowara

Adam Drozdowski z Partner Center Horeca

Katarzyna Noga z ZT Kruszwica

Rafał Lankosz z Unilever

Zbigniew Czekryszew z Gourmet Foods

Michał Graca z firmy Winterhalter

Adrian Łukaszewicz z Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie

Agnieszka Małkiewicz – FOR Solutions.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.