Nowości w Nine’s

Aktualności

Nowości w Nine’s

NINE’s Restaurant&SportsBar poszerza swoje menu o kolejne pozycje i uruchamia kolejne piętra do dyspozycji gości, a także wprowadza rezerwacje indywidualne.

Już od wtorku (7.12) – w ofercie NINE’s pojawią zimowe i świąteczne klasyki w autorskim wydaniu baru: grzane wino, świąteczny kompot, czy pełne zimowego aromatu i dodatków herbaty, a także rzemieślnicze mleko migdałowe dostępne będzie nie tylko w nowych wariantach smakowych, lecz także możliwe do zamówienia w wersji “na gorąco” uzupełnione o dodatki, jak biała czekolada, czy cynamonowe płatki, piernikowe posypki.

Nie tylko zimowa edycja baru czeka jako nowość na gości. W ofercie kuchni pojawią się na stałe nowe pozycje. W dziale past: Spaghetti Arabiatta, czy Sepia Tagliatelle z owocami morza, Ceasar, czy stek z siekanej wołowiny. Obok sernika z białą czekoladą, rywalem działu deserów będzie odpowiedź na liczne prośby osób bezglutenowych, a także będących na diecie roślinnej – Mango Coco Quinoa: mus z mango i puree kokosowego podany z gotowaną w mleku kokosowym komosą ryżową oraz kruchym karmelem.

Dział dań głównych zostanie uzupełniony przede wszystkim o łososia, wydanego w nori z sezamem.

W nowościach nie mogłoby także zabraknąć pozycji ze słynnym preclem w kształcie 9. Trafia on do karty głównej restauracji jako pozycja Beef Antipasti, wydany z pastrami wołowym i piklowanymi warzywami, a także w wersji podstawowej do wyboru z 2 sosami.

Także na najmłodszych czekają nowości, bo z ciasta preclowego będzie także m.in. dostępna Pretzel Pizza dla dzieci.

Do gry w karcie SportsBaru powróciły frytki z dodatkiem Beyond Bulgogi, a także te w wersji Truffle Cheese z dodatkiem świeżego rozmarynu, parmezanu i oliwy truflowej. A dla osób, które rezygnują z mięsa i nabiału to Wings Special – deska skrzydełek, dostępna od wtorku także w wersji z kalafiora w panco z ciecierzycy.

To nie koniec nowości! Już za chwilę piętro restauracyjne +1 będzie oprócz realizacji eventowych, dostępne także dla gości Indywidualnych na co dzień.

Fot. Milena Stańczak