Październikowy numer Poradnika Restauratora w wersji papierowej trafia już do restauracji, hurtowni oraz producentów HoReCa w całym kraju.
Wart uwagi jest obszerny materiał na temat zatrudniania w gastronomii pokolenia Z , gdzie wypowiadają się Jarosław Walczyk (prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni), Rafał Grzegorzek (dyrektor gastronomii Dworzysko), Inderjit Manota (szef kuchni Warsaw Marriott Hotel) czy Dawid Wojciechowski (Executive Chef Copernicus Hotel Toruń).
Polecamy również rozmowę z Jackiem Koprowskim, szefem kuchni i współtwórcą trójmiejskiego konceptu Fino, laureatem Hermesa Kulinarnego „Poradnika Restauratora” 2023 w kategorii Kucharz Przyszłości.
A także felieton Katarzyny Gubały, ekspertki kuchni roślinnej na temat kariery ziemniaka w branży HoReCa, Jarosława Uścińskiego, prezes OSSKiC, szefa kuchni Moonsfera o tym, że każde nowe pokolenie pracowników to nowe wyzwania dla pracodawców czy Wojtka Harapkiewicza, szefa kuchni Boreczna pt. „Wino dopełnieniem konceptu kulinarnego.”
Na naszych łamach nie zabrakło również artykułów poradniczych np. o obniżaniu kosztów zatrudnienia wobec wzrostu płacy minimalnej oraz cofnięciu zezwolenia na sprzedaż alkoholu w lokalu gastronomicznym.
W tym numerze znajdziecie także obszerny pakiet najnowszych informacji z branży HoReCa.
Miłej lektury!