Michał Stężalski oficjalnie został już szefem kuchni w restauracji Tygle. Zadebiutował w gdańskiej restauracji w kwietniu tego roku, dając się poznać gościom podczas kolacji degustacyjnej, na której zaserwował dania z nowego wiosenno-letniego menu.
Obecnie trwa rekrutację do zespołu na stanowisko zastępcy szefa kuchni i kucharza.
Michał Stężalski
Swoje pierwsze kroki stawiał w Hotelu Poznań (obecny Novotel Poznań Centrum), potem pracował jako szef kuchni w restauracji Le Palais du Jardin w Poznaniu i Szara Gęś w Krakowie. Znany jest także jako właściciel i szef kuchni bistro Nonna Fela i Tej Pyza w Poznaniu. Jego umiejętności definiują także zdobyte nagrody i wyróżnienia:
– AIG PRIX 2020: Prix au Chef de L’Avenir / Nagroda Szefa Przyszłości.
– 3. miejsce polskiej selekcji Bocuse d’Or Poland 2019.
– Finalista Wine & Food Noble Night 2017.