Michał Stężalski: Stawiam na jakość i na dania typu comfort food

Aktualności

Michał Stężalski: Stawiam na jakość i na dania typu comfort food

Mieliśmy wielką nadzieję, że uda nam się wrócić choć na chwile do pozornej normalności i otwartych ogródków. Niestety trzecia fala i kolejny lockdown nam je odebrały. Jeśli gastronomia zostanie otwarta w maju to będę bardzo miło zaskoczony. Co się zmieni w menu?
Zrezygnujemy z dań, które je się rękoma np. niektóre owoce morza. Wydaje nam się, że w dobie pandemii jest to kluczowe do zachowania higieny, a co za tym idzie bezpieczeństwa i komfortu naszych gości. Co na pewno się nie zmieni? Dalej będziemy stawiać na jakość i serwować dania typu comfort food oparte o produkty sezonowe od lokalnych dostawców, wzbogacone o własne unikalne receptury.Michał Stężalski

właściciel i szef kuchni

bistro Nonna Fela oraz Tej Pyza w Poznaniu

oprac. red.