Michał Gniadek szefem kuchni w restauracji Klonn

Ludzie

Michał Gniadek szefem kuchni w restauracji Klonn

Od 3 lipca stanowisko szefa kuchni w warszawskiej restauracji Klonn objął Michał Gniadek. Wcześniej pracował jako szef kuchni w restauracji Zoni i Plato. Doświadczenie zdobywał w Senses u boku odznaczonego gwiazdką Michelin szefa kuchni Andrei Camastry.

W Klonnie ponownie spotkał się z właścicielami i zespołem odpowiedzialnym za sukces restauracji Zoni.

W nowym, letnim menu znajdziemy drobne przekąski, a wśród nich m.in. rillettes z kaczki z konfiturą z rabarbaru, ostrygi czy foie gras z czereśniami, a także nieco większe przystawki, jak np. ośmiornica z selerem naciowym i ziemniakiem, tatar wołowy z pomidorami i lubczykiem czy ceviche z łososia z truskawkami. Nie zabraknie również miejsca dla idealnego na letnie upały gazpacho z krewetkami.

W daniach głównych znajdują się opcje dla wegan i wegetarian, fanów ryb oraz owoców morza, ale również jakościowych steków. Koneserzy tej ostatniej opcji na pewno docenią obecność w karcie rostbefu USDA Prime oraz polskiego antrykotu wyróżniającego się wysokim stopniem marmurkowatości.