Martin Gimenez Castro ambasadorem SMAKKi

Aktualności

Martin Gimenez Castro ambasadorem SMAKKi

Martin Gimenez Castro, szef kuchni, właściciel dwóch topowych warszawskich konceptów gastronomicznych został ambasadorem kolejnej edycji GastroTargów SMAKKi. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

 GWIAZDKI MICHELIN, POLSKA I OWOCE MORZA

 W ciągu ponad 20 lat spędzonych w kuchniach na całym świecie, w tym w restauracjach z 3 gwiazdkami Michelin, Martin stał się ekspertem w dziedzinie ryb i owoców morza oraz współczesnych technik gotowania. W Polsce, gdzie mieszka od 16 lat, powszechnie jest znany jako jeden z najlepszych i najbardziej kreatywnych twórców kulinarnych.

Pasja do owoców morza zainspirowała Martina do stworzenia Ceviche Bar, popularnego miejsca dla smakoszy i miłośników ryb, które szybko stało się obowiązkowym miejscem dla wszystkich odwiedzających Warszawę. Natomiast w swojej drugiej restauracji Tuna by Martin Gimenez Castro, Martin pokazuje nieograniczony potencjał wód słodkich i słonych poprzez gotowanie w stylu freestyle. Nie możemy również nie wspomnieć o tym, że Martin potrafi łączyć biznes restauracyjny z odpowiedzialnością społeczną.

W tym roku został uhonorowany tytułem Ocean Hero przyznanym mu przez organizację pozarządową Marine Stewardship Council (MSC), która działa na rzecz zrównoważonego rybołówstwa.

KONFERENCJA, BIZNES I GOTOWANIE

Na SMAKKach będziemy mieli możliwość posłuchać Martina podczas dwóch konferencji, w trakcie których porozmawiamy między innymi o roli kobiet w branży HoReCa oraz o jego doświadczeniach jako Szefa Kuchni i inwestora posiadającego dwie restauracje. U nas Martin zorganizuje również wyjątkowy pokaz kulinarny, w ramach którego zaserwuje nam dania na bazie najlepszych ryb, z których wydobędzie świeżość i niepowtarzalny smak oraz zaprezentuje zupełnie nowe spojrzenie na tego typu kuchnię.

Podczas kolejnej edycji targów Martin zaserwuje nam smak(k)i z całego świata, a jego obecność gwarantuje wszystkim uczestnikom naszego wydarzenia niezwykłą kulinarną podróż.