23 kwietnia w Novotel Centrum Warszawa odbędzie się konferencja Made for Restaurant. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Tego dnia w gronie ponad 600 czołowych restauratorów i ich pracowników powstanie prototyp innowacyjnej restauracji 2024, która zardzewiałe tryby wymieni na dopasowane do tłoków gospodarki, polityki czy technologii.
Co w programie konferencji? Prace warsztatowe, degustacje i debaty, a dokładniej:
– rewolucja restauracyjnego talerza – spektakl kulinarny w wykonaniu 8 szefów kuchni, którzy zmierzą się z 8 największymi zagrożeniami/szansami branży jak susza, zero waste, pojedynek mięsa i wege oraz lokalności na nowo, przy muzyce zaprojektowanej przez Top Restauratora – Tomasza Muzę;
– spoglądanie w biznesowy bezkres w asekuracji zaproszonych gości;
– marketingowe inspiracje – m.in. poznamy przepis na ulubioną zupę Saddama Husseina, liczne eksperymenty w ramach sprawdzenia, gdzie kończy się prowokacja a zaczyna profanacja;
– burza mózgów – ponad 100 ekspertów w trakcie warsztatów FOR Dating, które m.in. rozprawią się z trendem comfort food i convenience, wyjaśnią zagadkę sukcesu delivery, objaśnią tajemnice udanych biznesowych związków, innowacyjne rytuały przy stole i nowe zasady zaopatrzenia, a może nawet obalą sens kulinarnych konkursów i nagród;
– wskazanie innowacyjnych restauratorów poprzez ogłoszenie rankingu TOP 50 Restauratorów Forbes & For 2024 w kategorii Innowator;
– zbadanie, czy w Polsce np. w Poznaniu czy Wrocławiu można stworzyć miejską markę kulinarną na wzór zachodniej Europy;
W latach XX ubiegłego wieku Awangarda Krakowska stworzyła manifest na miarę nowej epoki: pochwałę przemysłowego rozwoju, głosząc jednocześnie potrzebę nowego spojrzenia na sztukę i role społeczne w Nowym Świecie. Sto lat później, obserwując zmiany naszego 20-lecia, trudno nie dostrzec analogii: ekonomicznych, technologicznych, moralnych i artystycznych. Dlatego my, twórczynie i twórcy 22. odsłony konferencji Made For Restaurant – zmierzymy się z perspektywą kolejnego Nowego Świata, który wymaga od biznesu stworzenia nowych reguł, a od szefów kuchni i restauratorów – artystycznej i etycznej rewolucji na talerzu pod kuratorskim przewodnictwem prof. Anny Królikiewicz – podsumowuje Agnieszka Małkiewicz, inicjatorka wydarzenia.
Program konferencji znajdziecie (https://bit.ly/3vztdKT)
Czytaj więcej: https://poradnikrestauratora.pl/artykuly/konferencja-made-for-restaurant-new-rules/