Paweł Stępniak i Piotr Dzikowski z Hotelu Fabryka Wełny & Spa w Pabianicach zostali mistrzami 12 edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów, który odbył się w Haston City Hotel we Wrocławiu.
Drugie miejsce wywalczyli Paweł Błaszczyk i Krzysztof Horobiowski z restauracji Forum Kulinarne we Wrocławiu, a trzecie Mariusz Wolski i Artur Gosz z Hotelu Kozi Gród w Pomlewie. Zadaniem konkursowym było przygotowanie przystawki oraz dania głównego w ośmiu porcjach. Produktami obowiązkowymi w przystawce były filet z jesiotra, boczek wędzony bez żeber oraz orzechy włoskie łuskane. Z kolei w przyrządzeniu dania głównego każda drużyn musiała uwzględnić comber z jelenia bez kości, dowolne grzyby leśne suszone, a także kapustę zieloną lub włoską.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa, który wystąpi nie tylko w roli jurora, ale także prowadzącego.
Natomiast 9 Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów wygrały Nikola Szołdra i Anastazja Bagińska z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Oławie, zdobywając jednocześnie bezpośredni awans do polskiego finału Trophee Mille Poland 2025. Drugie miejsce zajęła Milena Piwowar oraz Przemysław Soszyński z Zespołu Szkół Nr 2 im. Jana Wyżykowskiego w Lubinie, trzeci zespół to Gabriela Gacek oraz Karolina Przedpełska z Zespołu Szkół nr 1 w Świdnicy. Wyróżnienie specjalne dla Publicznej Szkoły Gastronomicznej HO-GA we Wrocławiu, którą reprezentowały Jadwiga Gan i Natalia Krawczak.