Michał Gerwatowski został członkiem Klubu Szefów Kuchni. Jako młody, ambitny kucharz odbył staże w dwóch gwiazdkowych restauracjach w Polsce: Senses* i Atelie Amaro*. Doświadczenie zdobywał pracując dla największych sieci hotelowych m.in InterContinental, Radisson, Gromada jak również dużych cateringach czy rozsianych po Polsce restauracjach z kuchnią międzynarodową.
Nie bojąc się wyzwań jakie stawia praca w gastronomii łączy kuchnie włoską, francuską i bałkańską z kuchnią polską tworząc dania w nowoczesnej odsłonie.
W pracy zawodowej kieruje się etyką i profesjonalizmem zdobytym podpatrując swoich mistrzów trakcie pracy. Od 2006 r. związany z gastronomią przechodząc wszystkie stanowiska w restauracyjnej kuchni co udowadnia że nie boi się wyzwań jakie stawia przed nim praca na kuchni.
W latach 2012-2018 uczestnik Kina Kulinarnego Festiwalu Transatlantyk, współautor książki “Ślimaka kulinarna podróż”.
Uczestnicząc w szkoleniach i warsztatach branżowych zgłębił tajniki sztuki cukierniczej.