Jesienna odsłona festiwalu Restaurant Week przebiega pod hasłem #FoodSmellsGood. Miłośnicy dobrego jedzenia będą mogli wypróbować specjalne menu spoza karty między 4 października a 12 listopada. Wśród miast, które dołączyły do wydarzenia są m.in. Poznań, Warszawa, Lublin, Szczecin, Katowice i Bielsko-Biała.
Blisko 400 restauracji, znanych z wyjątkowej kuchni, przeniesie wszystkich gości zarówno w dalekie zakątki świata, gdzie aromaty przyprawiają o zawrót głowy, ale też do domów naszych babć i rodziców, z zapachem powodującym nostalgiczne powroty do najpiękniejszych momentów dzieciństwa – mówi Marcin Wawrzeń, dyrektor Festiwalu.
Menu tej edycji obejmuje nie tylko autorskie, trzydaniowe menu spoza karty. W ramach rezerwacji każdy uczestnik wydarzenia otrzyma w prezencie festiwalowy cocktail. Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl.
Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.