13 lutego o godz. 20 w Arche Hotel Krakowska w Warszawie odbędzie się I Charytatywny Bal Gastronomii Polskiej. Cel to pomoc finansowa lokalom w Rybniku (Bistro z Ikrą), Płocku (Przystań) i Legionowie (Zdrówko), które zatrudniają osoby z niepełnosprawnościami oraz wsparcie Zespołu Szkół Specjalnych nr 105 w Warszawie w budowie pracowni gastronomicznej dla uczniów.
Pozyskane środki ze sprzedaży biletów na bal oraz licytacji dzieł sztuki i loterii fantowej będą przekazane na wspomniane działania. Zapraszamy do udziału wszystkie organizacje gastronomiczne, stowarzyszenia, fundacje, przedsiębiorców gastronomicznych i dostawców do gastronomii. Organizatorami balu są Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej i Sektorowa Rada ds. Kompetencji Turystyka, a współorganizatorami gastronomiczne stowarzyszenia kulinarne – OSSKiC, Euro-Toques Polska, Klub Szefów Kuchni i Stowarzyszenie Kucharzy Polskich. Rezerwacje pod numerem tel.: 53 511 54 44 lub mail: event@izba-gastronomiczna.pl.