Ernest Jagodziński został nowym członkiem Academy Bocuse d’Or Poland. W Akademii będzie trenerem odpowiadający za szkolenia w szkołach gastronomicznych oraz w przygotowaniach polskiego reprezentanta do europejskiej selekcji Bocuse d’Or. Na co dzień będzie również Ambasadorem konkursu Bocuse d’Or Poland 2021.
Ernest Jagodziński to czołowa postać polskiej gastronomii, jeden z najwybitniejszych kucharzy młodego pokolenia. Szef kuchni i współwłaściciel poznańskiej restauracji Autentyk – kuchnia i ludzie gdzie można spróbować nie tylko polskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie, ale również tajskiej.
Ernest Jagodziński to srebrny medalista selekcji Bocuse d’Or Poland 2019 i „Szef Kuchni Jutra” wg przewodnika Gault&Millau Polska. Zwycięzca wielu konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą. Trener, promotor nowoczesnych technik kulinarnych, społecznik i ambasador kulinarny Koppert Cress w Polsce.
Ernest to czołówka polskich szefów kuchni, który bardzo chętnie pokazuje się również za granicą. Wiedza kulinarna i doskonałe umiejętności dzielenia się tą wiedzą stawia go w gronie członków naszej Akademii gdzie razem z Michałem Markowiczem będzie odpowiadał za dział szkoleń. Bardzo się cieszę, że Ernest dołączył do naszego zespołu, bo nie stać nas na to, aby nie korzystać z kompetencji i wiedzy takiego szefa kuchni. To również potwierdzenie, że jako Bocuse d’Or Polska idziemy w dobrym kierunku i budujemy bardzo mocny zespół, do którego dołączają czołowi szefowie kuchni w Polsce ….– mówi Adam Chrząstowski Head Chef Academy Bocuse d’Or Poland.