Do 31 sierpnia w warszawskich restauracjach trwa przedłużony Restaurant Week. To idealna okazja do spróbowania najwyżej ocenianych dań przez gości Festiwalu.
EL BOTELLON
PASTA DEL MAR – Mule i vongole na makaronie w pesto ziołowym, suszony pomidor, czosnek, chilli, natka pietruszki.
WINESTONE WARSZAWA CENTRUM
Sałatka z kozim serem, orzechami, truskawkami i zielonym jabłkiem w winegrecie malinowym.
STOLICA
Żeberka wieprzowe w sosie z wędzonej śliwki, podane na pieczonych z ziołami ziemniakach w towarzystwie sezonowej sałatki.
BASIL & LIME
KA-NOM JEEB (DIM SUM) – ręcznie lepione pierożki, z nadzieniem z krewetek, kurczaka i kolendry, gotowane na parze. Podawane z dipem imbirowo-sojowym z sezamem.
ARUBA – SOPHISTICATED RIBS BAR
Wegański Strogonow – roślinny kurczak, boczniaki królewskie, warzywne ratatouille, konfitura z czerwonej cebuli, ryż jaśminowy.