3 lutego odbyła się akcja charytatywna mająca na celu wsparcie podopiecznych z Domu Pomocy Społecznej w Szarczu. Szefowie kuchni wspólnie gotowali w Domu Śląskim u podnóża Śnieżki. Poradnik Restauratora był patronem medialnym tego wydarzenia.
Szefowie kuchni, w składzie: Dawid Łagowski, Przemysław Szwak, Tomasz Zdrenka oraz Paweł Kaczmarek ugotowali rozgrzewający żurek. Wydarzenie poprowadzi Paweł Gruba.
– Z powodu warunków pogodowych wspólnie z Karkonoskim Parkiem Narodowym podjęliśmy decyzję o gotowaniu w Domu Śląskim u podnóża Śnieżki. Całe wydarzenie przebiegło bardzo pomyślnie, akcja cieszyła się dużym zainteresowaniem. Wspólnie z Dawidem Łagowskim poprowadzimy jeszcze warsztaty kulinarne z podopiecznymi Domu Pomocy w Szarczu – mówi Przemysław Szwak, organizator.
oprac. H. Handkowska